28.03.2020, 11:16 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Forsvarsspiller nyder sin lærerige tid i England

Japhet Sery Larsen underskrev i sommeren 2019 en ny femårig kontrakt med FC Midtjylland – siden har han været på leje hos Brentford FC, hvor han befinder sig fremragende

Måske er det lidt tidligt at sige det, han er trods alt kun 19 år, men på mange måder minder Japhet Sery Larsen om en stærk leder.

Ikke en diktatorisk leder. Ikke en kynisk leder. Bare en god leder.

Den unge forsvarsspiller er både som menneske og fodboldspiller gjort af et specielt stof – et tillidsvækkende stof som spreder ro og overskud – og det er også én af forklaringerne på, at han lige nu udlever en stor drøm.

Japhet Sery Larsen forlod i en ung alder Lyngby og hovedstadsområdet, sagde farvel til familien og vennerne for at booke sig ind på akademiet hos FC Midtjylland, og siden har han udviklet sig som menneske og spiller, så han i dag er en del af B-holdet hos Brentford FC.

I sommeren 2019 underskrev Japhet en ny femårig kontrakt med FC Midtjylland, og på samme tidspunkt signerede han en etårig lejeaftale med den engelske Championship-klub.

- Det er virkelig fedt at prøve sig selv af i England. Det er på alle måder meget lærerigt, og efter mange år i FC Midtjylland giver det ny energi og motivation at teste sig selv i en anden kultur, siger den stærke forsvarsspiller.

Han glæder sig over andre kulturelle indtryk i et land, hvor fodbolden også tager sig anderledes ud end i Danmark.

- I Danmark har vi stor fokus på det tekniske og taktiske, så den største forskel er efter min mening det fysiske i engelsk fodbold, hvor også intensiteten er anderledes end det, jeg er vant til.

Ændringerne var til at få øje på, da han i sommeren 2015 landede i Ikast midt i Jylland, så på den måde var han forberedt på, at skiftet til det vestlige London også bød på mange nye indtryk og udfordringer.

- Heldigvis havde jeg Tue ved min side, og generelt er der jo mange danske spillere i klubben. Folkene i Brentford FC hjalp dog også meget lige fra begyndelsen, så det var let at falde til.

Da han spillede i FC Midtjylland, passede han sideløbende skolen og siden gymnasiet, men i England fokuserer han kun på sin fodboldkarriere.

- Det er vildt spændende, men der bliver heldigvis også tid til at udforske landet og specielt London.

Sammen med holdkammeraterne på B-holdet er Japhet Sery Larsen ikke en del af en decideret turnering. I stedet spiller holdet træningskampe hele sæsonen, men frekvensen af kampe ligner den, som klubbens bedste mandskab oplever.

- Vi spiller vel omkring 46 kampe på én sæson, så det handler ikke kun om træning, og på den måde kommer vi også meget rundt i landet, hvor vi møder mange forskellige klubber.

For nylig rykkede Brentford FC unge Mads Roerslev op i den bedste trup, og under armen havde højre-backen en ny kontrakt med en frisk underskrift.

- For ikke så længe siden trænede vi med Mads hver dag på B-holdet, så det er gået hurtigt for ham. Det er sindssygt motiverende for os andre at se på det, han oplever lige nu, siger Japhet Sery Larsen og tilføjer:

- Mads er jo et bevis på, at man får muligheden i Brentford FC, hvis man har niveauet.

På den lange bane drømmer han om at få sit gennembrud på det bedste hold i FC Midtjylland, og i bestræbelserne på at komme tættere på, er opholdet hos Brentford FC perfekt.

- Jeg befinder mig rigtig godt, jeg er glad, og jeg er en del af et hold, hvor spillestilen passer fint til min måde at spille fodbold på. I forhold til min videre karriere er det vigtigt, at jeg hele tiden er det rigtige sted i forhold til min udvikling, og sådan er min følelse afgjort lige nu, siger forsvarsspilleren, som dog også mærker konsekvenserne af Coronakrisen.

- Vi har trænet som normalt i en periode, men vi kan da godt mærke, at situationen også her i England spidser til.

Japhet Sery Larsens lejeaftale med Brentford FC løber indtil videre til den 30. juni 2020.