25.08.2019, 17:57 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Fortjente tre point hentet i Haderslev

FC Midtjylland sejrede med 2-0 over Sønderjyske i Brian Priskes debut som cheftræner - Awer Mabil og Evander sørgede for målene

Søndag eftermiddag i bagende sol debuterede Brian Priske som cheftræner for FC Midtjylland - det gjorde han på Sydbank Park i Haderslev, hvor opgøret i 3F Superligaen endte med en sejr på 2-0 til gæsterne.

Brian Priske havde til opgøret ændret formation, så FCM-mandskabet stillede op med fire spillere i bagkæden, tre på midtbanen samt tre helt fremme.

I løbet af det første kvarter gav det blandt andet en stor dobbelt chance til første Frank Onyeka og derefter Awer Mabil, men stærkt målmandsspil af Sebatian Mielitz forhindrede en tidlig føring til gæsterne, og få minutter senere var det så gæsterne, som åndede lettede op - efter et hjørnespark prikkede den tidligere FCM-spiller Patrick Banggaard bolden i nettet, men scoringen blev annulleret for offside.

Det var klart Brian Priskes udvalgte, som producerede mest inden pausen, blandt andet var der en kontrachance til Awer Mabil, som Patrick Banggaard fik tacklet i sidste øjeblik, og Sory Kaba skaffede sig med en stærk soloaktion også en fin mulighed, men igen stod en velspillende Sebastian Mielitz i vejen.

Han var dog prisgivet fire minutter inden pausen, hvor Gustav Wikheim sluttede en drible-seance af med at spille Awer Mabil, som tæmmede bolden ved bageste stolpe, for derefter at sparke bolden fladt i nettet uden chance for Mielitz i Sønderjyske-målet.

Efter pausen indledte Sønderjyske med et tungt pres, dog uden at skaffe sig store og åbne muligheder, og de høje bolde ind i feltet var heller ikke en god idé, for deropppe hang Erik Sviatchenko og headede det hele væk.

Langsomt men sikkert fik FCM-spillerne greb om kampen, og var igen klart mest i boldbesiddelse, hvilket blandt andet gav Sory Kaba en gigantisk hovedstødschance, men endnu engang viste Sebastian Mielitz forrygende målmandsspil, og riposten sparkede Evander over.

Det gjorde han dog ikke med små 20 minutter igen, da han modtog bolden lige uden for Sønderjyskes straffesparksfelt. Han tog et enkelt træk, og så tordnede han ellers bolden i nettet, mens en målløs Mielitz kun nåede at skimte bolden. Hvis han overhovedet gjorde det.

En fremragende scoring til 2-0 fra brasilianeren, og derfra stod den på cruisecontrol samt ikke mindst debut til Gustav Isaksen - den unge spiller med rødder i Roslev lavede et rigtig fint indhop, så FC Midtjylland rejste mod nord med tre yderst fortjente point.

Defensiven var igen stærk, og offensivt leverede gæsterne en opløftende samt chancerig præstation, hvilket var mere end rigeligt til at sikre cheftræner Brian Priske en sejr i sin debut som Superliga-cheftræner.

FC Midtjylland – Brøndby IF
Søndag den 1. september kl. 18.00 tager vi imod Brøndby IF på MCH Arena.
Køb billet her