26.08.2020, 11:11 | Af: Jens Risom | Foto: Getty Images

Fra oprykning til ni mesterskaber i træk - kom tættere på vores CL-modstander

I aften tager FC Midtjylland hul på kvalifikationen til Champions League på udebane mod Ludogorets. Lær mere om aftenens modstander her

Truppen er rejst fra Danmark til det nordlige Bulgarien for at spille Champions League-kvalifikationens 2. runde mod PFC Ludogorets 1945. Den sammenpressede fodboldkalender betyder, at kampen afgøres i én knald eller fald-kamp. 

Der er derfor ekstra meget på spil, når fløjten lyder til kickoff kl. 19.30. Ludogorets har været i et europæisk gruppespil seks gange i løbet af de seneste otte sæsoner. I den seneste sæson kom de i 1/16-finalen i Europa League, hvor de blev slået ud af de senere finalister fra Inter 

Ludogorets betyder på bulgarsk ’skør skov’ og refererer til det område i Bulgarien, hvor klubben er placeret. Stadion ligger i byen Razgrad, som har cirka 35.000 indbyggere.  

Fra oprykning til ni mesterskaber i træk
I 2010 opkøbte rigmanden Kiril Domuschiev Ludogorets, der på daværende tidspunkt netop var rykket op i den næstbedste bulgarske række. I første sæson rykkede de op i den bedste række, og siden da har Ludogorets vundet samtlige mesterskaber i Bulgarien. Det er altså blevet til ni ligatitler i streg.

På den måde tangerede de CSKA Sofias rekord fra midten af 1900-tallet, og netop hovedstadsklubberne fra Sofia dominerede Bulgariens fodboldscene, indtil Ludogorets etablerede sig som den absolutte magtfaktor. 

De nifoldige bulgarske mester trænes af tjekkiske Pavel Vrba, som kom til klubben i starten af 2020. 

- Vrba tog over i starten af året, men grundet COVID-19-pausen er det stadig et nyt hold, som er i gang med at blive spillet sammen. Den foretrukne formation på holdet er 4-2-3-1, hvor der er hentet et par nye spillere ind til specielt de offensive positioner, siger Metodi Shumanov, der er bulgarsk sportsjournalist. 

Danskerdræber ude af isolation
En af Ludogorets’ største stjerner er den rumænske angriber Claudiu Keseru, som på fem sæsoner har scoret 115 mål i 196 kampe. 

- Keseru er en vigtig mand for offensiven. Han er lige kommet tilbage fra 14 dages isolation efter en positiv COVID-19-test, lyder det fra Metodi Shumanov, som til dagligt følger Ludogorets.

Keseru er desuden noget af en danskerdræber. Tilbage i 2014 lavede han hattrick og to assists, da han med Steaua Bukarest slog AaB med 6-0 i Europa League. I november samme år blev angriberen dobbelt målscorer, da Rumænien besejrede Danmark med 2-0 i en venskabskamp. For Ludogorets har Keseru scoret mod FC København. 

Keseru er nu tilbage i Ludogorets-truppen efter isolationspausen. Til gengæld er midtbanespilleren Dominik Yankov blevet testet positiv i går. Han er nu isoleret og kan dermed ikke være med i kampen.

Vinderen af aftenens opgør går videre til 3. runde af Champions League-kvalifikationen, mens taberen træder ind i 3. runde af kvalifikationen til Europa League. 

Følg kampen
Du kan se kampen mellem Ludogorets og FC Midtjylland direkte på TV3+ med kampstart kl. 19.30.