17.07.2020, 21:39 | Af: Morten Andreasen | Foto: Getty Images

Fredagsdrama: Vild storsejr på MCH Arena

Der var underholdning for alle penge, da FCN blev nedlagt 6-3 i en særdeles underholdende og dramatisk affære

Nummer et mod nummer seks og med førstnævnte ubesejret i de forrige 13 indbyrdes opgør. FC Midtjylland var favoritter hjemme mod FC Nordsjælland. Og det var et oplagt hjemmehold, der kom ud til kampen – tydeligvis sultne efter den seneste indsats i Aarhus, aggressive i genpresset og med masser af energi. 

Men fodbold kan være finurligt. Stik imod udtrykket i kampens indledning blev en lang bold pludselig farlig. Efter ni minutter fik Kamal-Deen Sulemana en gratis chance og nærmest fumlede bolden i mål. Ikke desto mindre en føring til udeholdet.

Få minutter senere blev FC Midtjylland tilkendt et straffespark; altid ihærdige Mikael Andersson blev nedlagt i feltet. Det medførte et rødt kort til Mads Døhr Thychosen. Ronnie Schwartz blev sat til at sparke - hårdt og fladt bankede han bolden i mål til venstre for FCN-keeper Peter Vindahl Jensen. Umiddelbart lignede det et klart straffespark, men de alternative kameravinkler viste at Mads Døhr med rette kunne have fået tildelt et frispark i stedet. En hård skæbne for den tidligere akademispiller. 

I perioden efter udligningen sprudlede FC Midtjylland – alle angreb så farlige ud. Sviatchenko var på dribletur, Dal Hende farlig på venstrekanten og et frispark fra Evander, der havde fortjent en bedre skæbne.

I det 23. minut slap Sulemana fri på kanten af feltet og med et fladt, tørt hug bragte han pludselig igen gæsterne i front. Kun 23 minutter var spillet og tre mål på MCH Arena.

Samme billede af kampen fortsatte. FC Midtjylland var dominerende og fra det 34. til 35. spilleminut var hjemmeholdet tæt på to gange. Først var Ronnie Schwartz millimeter fra en scoring, og 30 sekunder senere ramte Sviatchenko overliggeren. Publikum var underholdt. Pausestilling 1-2 - primært fordi FC Midtjylland ikke fik udnyttet de mange gode muligheder. 

Anden halvleg var ikke ret gammel, før der igen var fart på. En hårfin kendelse fra linjevogteren, da Mikael Andersson sparkede bolden i mål, men det blev altså underkendt. 

Der var til gengæld ingen tvivl om scoringen, da Frank Onyeka med en god bold sendte lynhurtige Anders Dreyer i dybden – og elegant sparkede han bolden mellem benene på den fremstormende FCN-målmand. 2-2 efter 55 minutter. Skarpheden hos FCM var fundet frem i anden halvleg. Anders Dreyer og Frank Onyeka byttede roller. Dreyer med et fint oplæg, og Onyeka med flot scoring fra kanten af feltet. Hjemmeholdet havde vendt kampen rundt og førte 3-2 efter 57 minutter.

10 minutter senere – og efter en periode, hvor man egentlig bare ventede på, at FC Midtjylland ville lukke kampen – blev et par hurtige afleveringer i FCM-feltet til en åben chance til den unge Tochi Chukwuani. Sikkert blev chancen omsat til mål og udligning til 3-3. 

Stillingen holdt dog kun kort. Som så mange gange før kom hjemmeholdets anfører højest på et hjørnespark og headede elegant bolden i mål til føring 4-3. Underholdningen ville ikke stoppe denne aften i det midtjyske. Da stadionuret rundede 80 minutter, pegede dommeren på pletten. Straffe til FC Midtjylland. Marc Dal Hende blev rykket ned i feltet, og ligesom i første halvleg eksekverede Ronnie Schwartz stensikkert til 5-3.

Hjemmeholdet var dog ikke færdige. Indskiftede Lasse Vibe skulle også på måltavlen i 90. minut. Den sjove, vilde og underholdende kamp sluttede 6-3 til FC Midtjylland, som dermed nu ikke har tabt de seneste 14 opgør mod FC Nordsjælland.