28.06.2018, 18:35 | Af: Mads Hviid | Foto: Getty Images

Gensyn med en gammel kending

Når Malmø FF fredag gæster Danmark til træningskamp i Vildbjerg, bliver det med den tidligere FC Midtjylland-målmand Johan Dahlin i truppen

Den svenske målmand Johan Dahlin var en vigtig del af FC Midtjylland i to en halv sæson, hvor han nåede at spille 55 kampe efter han kom til klubben fra tyrkiske Genclerbirligi i januar 2015. I dag vogter han buret hos de svenske mestre Malmø FF, som efter mesterskabssæsonen har kæmpet med at finde formen. I sommerpausen af Allsvenskan er de forsvarende mestre placeret som nummer 10 efter 12 runder: 

- Vores sæson i Sverige har været under al kritik pointmæssigt og derfor ligger vi som vi gør. Vi har desværre ikke kunne finde vores spil og vores udtryk. Samtidig har vi lukket for mange nemme mål ind og det skuffer mig. 

Ligesom FC Midtjylland er Malmø FF i gang med opstarten til den hjemmelige liga, men inden da skal de spille kvalifikationskampe til Champions League. De svingende resultater i Allsvenskan har resulteret i udskiftning på trænerposten, hvor tyske Uwe Rösler er ny træner og han har sat sit præg på dagligdagen:

- Jeg synes, at vores opstart har været rigtig fin. Vi har fået ny træner og han har en anderledes spilfilosofi, som vi skal forholde os til. Det giver et boost, så vi ser virkelig frem til anden halvdel af sæsonen og kampene i Champions League. Ændringerne betyder dog også, at vi skal have tålmodighed, der er nye ting at lære, så der er fortsat et stykke vej til topformen.

FC Midtjyllands assistent træner Kristian Bach Bak ser frem til testkampen mod et hold, som kunne være kommet op af bowlen i 2. runde af kvalifikationen til Champions League og hæfter sig yderligere ved, at de befinder sig i samme fase af opstarten. Det samme gør Dahlin, som spår at tilskuerne får en underholdende kamp:

- Jeg forventer en fysisk og hård kamp. FC Midtjylland er det bedste hold i Danmark, så det bliver en kamp mellem to stærke hold, der begge søger at ramme topformen frem mod de betydningsfulde kampe. Det skal nok blive sjovt for tilskuerne. 

Den svenske keeper glæder sig til at komme tilbage på dansk jord og mødet med FC Midtjylland, som han tænker tilbage på med et smil:

- Det bliver fedt at møde FC Midtjylland. Jeg havde det rigtig godt og der er mange i klubben som jeg savner. De gør alt hvad de kan for at tager hånd om spillerne - både på og uden for banen. Det er fantastisk og de fortjener alt det bedste.

Træningskampen mod Malmø FF fløjtes i gang kl. 15.00 ved Vildbjerg Sports- og Kulturcenter. Der er gratis entré.

Hvis du ikke kan komme på stadion, så kan kampen streames her: 

https://mycujoo.tv/video/fc-midtjylland?id=21054

Få din egen plads, når vi skal forsvare guldet og jagte succes i Champions League.
Se alle fordele her