29.05.2020, 10:05 | Af: Fan til Fan | Foto: Getty Images

Guldjagten genoptages under historiske forhold

Marc Dal Hende ser frem mod Horsens-kampen, der for venstrebacken vækker gyldne minder om guldmedaljerne i 2018

Optakten er skrevet af Ulrik Forsom og er det senest skud på stammen af "Fan til Fan"-konceptet. 

Ulrik har været fan af FC Midtjylland siden begyndelsen i 1999 og har mesterskaberne i 2015 og 2018, samt pokaltriumfen i 2019 som de bedste personlige minder. Han mindes sejren over Manchester United i Europa League, som en af de største oplevelser på MCH Arena. 

FC Midtjyllands populære venstreback Marc Dal Hende sætter ord på den begivenhed, de fleste fans forbinder mandagens gæster fra AC Horsens med; guldet i 2018. På en uge kom De Gule fra Horsens nemlig til at spille en hovedrolle i mesterskabskampen – og måske gentager de bedriften i denne sæson. 

- Jeg tror, at alle spillere og fans kan huske hvad de lavede den aften, hvor Kjartan Finnbogason udlignede for AC Horsens mod Brøndby i 2018, siger Dal Hende og uddyber med hans egen private fortælling om den majaften for godt to år siden, hvor Horsens-angriberen med to scoringer i de døende minutter af kampen mellem AC Horsens og Brøndby IF udlignede gæsternes to-måls føring, og reelt spillede guldet over i hænderne på FC Midtjylland. 

- Det er en lidt sjov historie, men jeg blev hentet af min far efter kampen i Parken. Så jeg hørte det på radioen i bilen. Der blev da en masse råben i bilen, men det kunne have været fedt at sidde med gutterne i bussen. Det var jo nærmest et mirakel, at de ikke kørte galt” fortæller Dal Hende med et smil. 

Arbejdet gøres færdigt
Efter den euforiske afslutning på opgøret i Horsens resterede blot en enkelt kamp i sæsonen 2017/2018. Og det var netop AC Horsens, der ventede hjemme på MCH Arena, i et opgør hvor FC Midtjylland trods alt skulle vinde for at være sikre på guldet. Og det opgør blev specielt for Marc Dal Hende. Opgøret sluttede, som de fleste sikkert husker med en sejr på 1-0 og målet blev scoret af den populære back, der efter 59 minutter fik bolden over stregen. 

- Det var faktisk mit 11. sæsonmål, og jeg endte med at være topscorer for FC Midtjylland med det mål, beretter Dal Hende her godt to år efter det måske vigtigste mål i karrieren. 

- Det var en vild eftermiddag. Jeg har svært ved at huske præcist hvad jeg tænkte da jeg fik scoret, men det var en vild afslutning på en sæson, hvor vi altid havde måttet kæmpe hårdt for guldet. Vi startede sæsonen dårligt, men ramte så en stime, hvor vi bare moste de andre og scorede et hav af mål. I vinteren solgte vi en række profiler, og så blev det bare et forår, hvor vi hele tiden var lidt bagefter. Det var fedt, at vi endte med guldet, siger den målfarlige back, der i øvrigt mener at FC Midtjylland burde trykke en trøje med Finnbogason, som tak for hjælpen.  

Horsenskamp for tomme tribuner
Hjælp fra AC Horsens kan Ulvene også sagtens have fået i denne sæson. Inden ligaen blev suspenderet som følge af COVID-19 nåede ”Den Gule Fare” nemlig at nappe tre point i Telia Parken mod FCK. En sejr, der betød at FC Midtjylland kunne udbygge føringen til de 12 point, der i dag er forskellen i toppen af 3F Superligaen. Og ganske som tilfældet var det for to år siden, så er det altså også AC Horsens, der venter FC Midtjylland hjemme på MCH Arena i runden efter håndsrækningen. Men denne gang er det langtfra et fyldt MCH Arena, der vil bakke ulvene op i bestræbelserne på at få tre vigtige point i jagten på det tredje mesterskab siden det første i 14/15-sæsonen. 

Grundet pandemien er der ikke tilskuere på stadion og man kunne frygte, at det ville give gæsterne fra AC Horsens en fordel. Marc Dal Hende forsikrer dog om, at spillerne er motiverede til at kæmpe for de tre point. 

- Det bliver selvfølgelig en underlig og historisk kamp uden tilskuere, men vi kæmper for guld og det motiverer os, selvom vi selvfølgelig savner fansene på stadion, lyder det med henvisning til at fansene i denne ombæring må nøjes med at følge kampen fra det udsolgte Drive-In arrangement på parkeringspladsen eller fra tv-skærmene i stuerne. Han understreger i samme ombæring, at han bestemt håber på at fansene får lov til at komme tilbage på tribunen i løbet af slutspillet. 

- Jeg håber på at vi får fansene tilbage på stadion, hvis sundhedsmyndighederne giver lov til det. Det vil ikke være særlig fedt at fejre et potentielt mesterskab uden fansene. At fejre det os 30 spillere sammen er selvfølgelig okay, men jeg vil gerne fejre det med hele Regionen, fastslår Marc Dal Hende. 

Statistik kan motivere Horsens 
Statistikken er med hjemmeholdet, der ikke har tabt til AC Horsens i Herning siden 2006 og faktisk har slået dem de seneste 10 kampe i streg. Senest vandt midtjyderne 2-0 i Horsens, hvor Sory Kaba bankede kuglen i nettet to gange. Men selvom statistikken er på værternes side inden opgøret, er det ikke en statistik der kan bruges til ret meget. 

- Den statistik kan AC Horsens bruge til at motivere sig til kampen. Vi kender både AC Horsens og deres træner Bo Henriksen, og der er ingen tvivl om, at det er Bo vi kommer til at kunne høre på stadion. Det er fedt, at han kan motivere sit hold på den måde, men vi skal bare fokusere på de tre point og ikke kigge på statistikken, for vi ved det bliver en svær kamp. Horsens spiller kompakt og er altid farlige på dødbolde, understreger venstrebacken, der i øvrigt melder sig helt klar til at spille i opgøret.

- Jeg er helt klar, og jeg havde faktisk meldt mig klar i den uge, hvor turneringen blev udsat, så jeg har holdt formen ved lige, siger Marc Dal Hende, inden han afslutningsvis lover at han nok skal gentage succesen fra 2018, hvis han kommer på banen i mandagens opgør.   

Vi må håbe at Marc Dal Hende holder sit ord. Opgøret spilles mandag den 1. juni kl. 16 på MCH Arena. 

Rigtig god kamp.