17.04.2019, 15:54 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Guldkampens første store slag venter

Sportschef Svend Graversen kender følelsen af at stå midt i en guldkamp - og han glæder sig blandt andet over en bred og stærk trup

Torsdag aften står denne sæsons hidtil største slag i guldkampen, når FC Midtjylland gæster FC København i Parken.

Fem point adskiller de to hold i københavnernes favør, og ifølge sportschef Svend Graversen gør det opgaven forholdsvis simpel for gæsterne.

- Vi skal angribe. Vi har bragt os i en situation, hvor vi ikke kan tillade os at holde igen, så det gælder om at komme fremad og gribe ud efter den sejr, vi har brug for i guldkampen. Sådan var det også sidste sæson, da vi tabte på hjemmebane til Brøndby IF, siger Svend Graversen.

Han glæder sig til en stor kamp i Danmarks nationalarena, og selv om han kender følelsen, er den en smule anderledes denne gang.

- På en række punkter virker holdet i denne sæson mere klar. Vi har en større bredde, og på samme måde er rutinen på holdet øget. Derudover har vi i denne sæson været mere kontrollerende i kampene, hvor vi sidste sæson krigede os til mange sejre. Det var vi gode til, og i denne sæson har vi savnet den afgørende kvalitet med henblik på at drage nytte af vores kontrol i kampene, siger Svend Graversen.

Han er dog fortrøstningsfuld i forhold til at ændre den del, og han både håber og tror, at der kommer flere store og spændende kampe efter torsdagens opgør mod FC København.

- Rafal Kurzawa, Manjrekar James og Junior Brumado er spillere, som understreger vores enorme bredde i truppen med meget fine præstationer på det seneste, og det gør FCM mere uforudsigelig for modstanderne. Vi skal have den fornødne kvalitet, og håbe på at heldet tipper vores vej, for det hele skal vende rigtigt i bestræbelserne på at vinde kampen om guldet, forudser Svend Graversen, der har en klar opfordring:

- Det bliver en "krig", så vi får brug for alle mand, og det er ikke kun på banen. Det gælder i høj grad også uden for banen, hvor opbakningen fra vores gode fans spiller en betydende rolle, siger Svend Graversen.

Opgøret i Parken fløjtes i gang torsdag klokken 18.00.