03.05.2019, 11:00 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: FC Midtjylland

Gustav Isaksen og FC Midtjylland forlænger med fem år

Udviklingsplanen er klar for det 18-årige stortalent, som fra sommeren 2019 begynder at træne fast med Superligatruppen, og han får trøje nummer 45

Meget godt er kommet ud fra Roslev i tidens løb, men Gustav Isaksen hører utvivlsomt til i kassen med det fineste og bedste fra Salling-egnen.

Den 18-årige offensivspiller har netop forlænget sin aftale med FC Midtjylland med fem år – klubben han kom til som U12-spiller – og han er et yderst velspillende produkt af FCM Klubsamarbejdet, da han scorede sine første mål for Roslev IK.
Siden dannede først FCM Elitefodboldskole i Herning rammen for den fodboldmæssige, faglige og menneskelige udvikling, inden Gustav Isaksen kom på akademiet.

- Jeg er glad og lettet over, at der er kommet en afklaring, og det er en stor dag for mig og min familie. Det er en drengedrøm, som går i opfyldelse, siger Gustav Isaksen, som var med Superligaholdet på vinterens træningslejr i Dubai.

Han glæder sig over et fantastisk efterår i 2018, og de fine præstationer har han fulgt op i dette forår, hvor han blandt andet scorede to gange mod mægtige Manchester United i Youth League-kvartfinalen.

- Der har været store oplevelser, som jeg aldrig glemmer, samt ikke mindst god læring hele vejen, siger Gustav Isaksen, som ser frem til at tage næste step i karrieren.

Det næste store mål er at få debut for Superligaholdet på MCH Arena, men han har allerede snust til atmosfæren i Superligatruppen, da han var med på træningslejr i Dubai i vinters.

- Det var fedt, lærerigt og udfordrende. Det gik hurtigere, end jeg var vant til, og niveauet var meget højt, men heldigvis blev jeg taget godt imod, og spillere som Jakob Poulsen og Erik Sviatchenko var gode til at give noget fra sig til en ung spiller som mig, husker Gustav Isaksen.

Han er bevidst om, at det næste skridt er stort, såvel fysisk som mentalt, men han er målbevidst og klar til at arbejde hårdt for at nå sine næste mål.

- Selvom der er langt fra U19-fodbold til voksenfodbold på øverste hylde, håber jeg, at jeg stille og roligt kan gøre mig gældende, for mit mål er at spille sammen med de bedste, siger Gustav Isaksen.

Akademichef Flemming Broe har fulgt den unge FCM-spiller tæt de seneste år, og der er masser af positive tillægsord i snakken om Gustav Isaksen.

- Han er ekstrem god en mod en, han er en kampafgørende spiller med mål og assist. Gustav har både kant og vindermentalitet, og han er en type, vi altid leder efter. Nu glæder vi os til, at vi i fællesskab skal forløse det enorme potentiale, siger Flemming Broe, som fortæller, at Gustav Isaksen ikke kun er kendt og eftertragtet navn i dansk fodbold – for flere udenlandske fodboldfolk løftede øjenbrynene, da en ung mand fra Roslev pludselig sparkede bolden i nettet to gange mod Manchester United.

- Vi er meget glade for, at vores fine samarbejde fortsætter, og Gustav er endnu et eksempel på, hvad Klubsamarbejdet og FCM Elitefodboldskole kan føre til, siger Flemming Broe.

Sportschef Svend Graversen ser frem til det fortsatte arbejde med Gustav Isaksen, men der venter hårdt arbejde, som sportschefen siger.

- Det kræves der for at forløse Gustavs enorme potentiale, og det kommer ikke af sig selv. Der skal arbejdes benhårdt af både Gustav og staben, men når det er klaret, står vi med en unik spiller med store individuelle færdigheder, siger Svend Graversen.

Gustav Isaksen er mere end klar til at tage fat på det hårde arbejde, og hvis der undervejs bliver brug for det, kobler han af med et spil skak. På U19-holdet findes der dog ingen holdkammerater, som kan finde ud af at spille skak, så Gustav Isaksen spiller indtil videre mod sin computer, mens han på fodboldbanen ser frem til endnu større udfordringer som en del af FC Midtjyllands Superligatrup.

Stort tillykke med kontrakten, Gustav.