16.06.2016, 11:40 | Af: | Foto: FC Midtjylland

Ingen gave til 75 års jubilæum: FCM storsejrede mod Sunds

FC Midtjylland-spillerne var i forrygende spilhumør i sommerkampen mod naboerne fra Sunds

Det var tæt på en chokstart, da FC Midtjylland åbnede forberedelserne til den nye sæson med en sommerkamp i Sunds. For det succesrige serie 4-mandskab fra nabobyen begyndte som lyn og torden. Allerede i første minut viste det kommende serie 3-hold tænder og fik sat et godt angreb op. Så var FCM-spillere ligesom advaret.

Og de tog truslen fra Sunds, der i DBU Pokalen dagen forinden havde været i kamp mod nyoprykkerne til 2. divison Kjellerup, alvorligt.

For efter otte minutter lå bolden første gang i Sunds-målet, da Daniel Royer med brystet fik loppet bolden i mål, men flaget flagrede, og målet blev annulleret for offside.

Tre minutter senere var der dog ikke noget at gøre. Tilbagevendte Marco Larsen, der i foråret var udlejet til Vejle Boldklub, sendte et fladt tørt skud af sted, og så viste måltavlen i Sunds 1-0 til gæsterne. 2-0 blev det ved Martin Pusic, da han headede Mads Døhr Thychosens lop det sidste stykke i mål.

Men hjemmeholet gav ikke op, og et af højdepunkterne kom efter 20 minutter, da Mathias Riis brillerede med en tunnel på målscorer Marco Larsen. Otte minutter senere tog Pusic dog revanche og leverede en ny tunnel. 1-1 på den konto.

Efter 33 minutter leverede FCM et nyt offside-mål, da Awer Mabils mål blev annulleret, men australieren tog revanche få minutter senere, da han flugtede et Rømer-indlæg i mål til 3-0. André Rømer stod selv for scoringen til 4-0 lige inden pausen, da han headede bolden i kassen.

Pausen blev brugt til at skifte ud hos begge hold, men det ødelagde ikke kvaliteten. For de omkring 800 tilskuere kunne se Pione Sisto fra start i anden halvleg, og han krøllede bolden i langt hjørne og gjorde det til 5-0 efter 58 minutter. Og allerede minuttet efter tacklede Mads Døhr Thychosen sig til 6-0-målet.

Tre minutter senere var Døhr igen på pletten, da han fulgte op på Mikkel Duelunds afslutning. Minuttet efter lignede det, at hjemmeholdet for første gang skulle komme på tavlen, da Mathias Nygaard kom alene igennem, men bolden løb fra Sunds-spilleren og havnede i stedet i favnen på indskiftede Johan Dahlin. I stedet kunne Mikkel Duelund gøre det til 8-0 få minutter senere.

71 minutter stod der på stadionuret, da hjemmeholdet fik sit første hjørnespark. Stadionspeakeren nåede lige at annoncere, at han troede, at det var chancen, og det hørte spillerne muligvis. For Anders Holm, som speakeren kunne informere om var kendt for at komme for sent, kom bestemt ikke for sent på hjørnesparket, som han pandede ind ved bageste stang til en reducering til 8-1.

Med godt ti minutter tilbage af opgøret blev tilskuerne vidne til et opsigtsvækkende comeback, da Kristian Bach Bak blev sendt på banen – i nummer 28! Opsigtsvækkende var det også, at målmand Mikkel Andersen tidligere i anden halvleg blev sendt helt på toppen.

Mål blev det dog ikke til for Andersen, men det gjorde det for den tidligere Skjern-spiller Gloire Rutikanga, der også ville være med i legen. Og det må man i sandhed sige, han kom, da han først driblede hjemmeholdets forsvar og dernæst rundede keeperen og gjorde det til 9-1. 10-1 blev det ved Kristoffer Olsson, inden hjemmeholdets Jannick Jensen fik reduceret til 10-2 på Lupus, der blev sendt på mål i kampens sidste minutter og mildest talt ikke virkede særlig opmærksom ved reduceringen.

Med 10-2-sejren kom ulvene godt i gang med opstarten ved et flot arrangement i Sunds, der markede klubbens 75 års jubilæum. Inden aftenens somerkampe havde truppen trænet ungdomsspillere i klubben og skrevet autografer til den helt store guldmedalje. Næste kamp er på onsdag i næste uge, hvor Esbjerg fB er modstanderen i Skjern.

Sunds IF – FC Midtjylland 2-10 (0-4)
0-1 Marco Larsen 12’
0-2 Martin Pusic 19’
0-3 Awer Mabil 33’
0-4 André Rømer 45’
0-5 Pione Sisto 58’
0-6 Mads Døhr Thychosen 59’
0-7 Mads Døhr Thychosen 62’
0-8 Mikkel Duelund 66’
1-8 Anders Holm 71’
1-9 Gloire Rutikanga 80’
1-10 Kristoffer Olsson 86’
2-10 Jannick Jensen 90’

Start-11 første halvleg: Mikkel Andersen (33’ Patryk Wolanski), André Rømer, Patrick Banggaard, Kristian Dirks Riis, Filip Novak, Daniel Royer, Jakob Poulsen, Marco Larsen, Awer Mabil, Thychosen, Pusic

Start-11 anden halvleg: Patryk Wolanski (63’ Johan Dahlin), Gloire Rutikanga, Kristian Dirks Riis (78’ Kristian Bach Bak), Alexander Munksgaard, Anders Hagelskjær, Mikkel Duelund, Kaan Kairinen, Pione Sisto, Mads Døhr Thychosen (Mikkel Andesen), Jakup Thomsen