04.10.2017, 18:14 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: FC Midtjylland

Intern testkamp uden vinder: "Fed matching"

Japhet Sery Larsen spillede en halvleg for hvert hold i FCM's interne træningskamp, der endte 1-1.

Arkivfoto af Japhet Sery Larsen.

 

Onsdag eftermiddag dystede et FCM-hold bestående af førsteholdsspillere suppleret med ungdomsspillere mod FCM's u19-mandskab. Voldsomt vejr betød, at opgøret måtte flyttes til Stadome, men ud over den sene baneændring blev kampen afviklet efter planen. Formålet var at give kampminutter i benene til de førsteholdsspillere, der ikke har fået så meget spilletid i det seneste stykke tid.

- Vi er i en periode uden reserveholdskampe, hvor nogle er af sted med deres respektive landshold. Vi har brug for at holde vores spillere så skarpe som muligt frem mod næste kamp, og samtidig er der nogle, der ikke har spillet så meget på det seneste. Det er en god mulighed for dem for at vise sig frem, samtidig med at vi får gjort dem mere trygge ved vores nye system, fortæller Jess Thorup om baggrunden for den interne fodbolddyst.

Førsteholdet havde deltagelse af Markus Halsti, Rafael van der Vaart, Andreas Poulsen, Janus Drachmann, Simon Kroon, Gustav Wikheim og Jonas Borring. Sidstnævnte er stærkt på vej tilbage oven på den skade, han pådrog sig i hjemmekampen mod Apollon Limassol i slutningen af august måned. I målet stod Michael Falkesgaard, mens flere akademispillere - heriblandt Japhet Sery Larsen fra FCM's u19-mandskab - agerede supplerende førsteholdsspillere, både som startere og som indskiftere.

- Det var en super fed kamp. Jeg spillede en halvleg for hvert hold, og der var høj intensitet hele vejen igennem. Jeg synes, det var fedt at prøve at være med førsteholdet, fortæller Japhet Sery Larsen, der i første halvleg var med i bagkæden for superligamandskabet.

Den unge midtstopper er begejstret for det nye spilsystem, som FC Midtjylland for nylig er begyndt at implementere.

- For mig som forsvarsspiller giver det mulighed for at være anderledes fremadrettet, hvilket, jeg synes, er rigtig fedt. Det ligger godt til mig som type at skulle være med til at drive bolden frem og flytte spillet op ad banen, siger Japhet Sery Larsen.

Træningskampen endte 1-1 på et langskudsmål af Rafael van der Vaart og en udligning af Aziz Essaisi efter et gennembrud i venstresiden. Begge scoringer faldt i første halvleg.