25.08.2020, 09:19 | Af: Jens Risom | Foto: FC Midtjylland

Jagten på europæisk succes

Brian Priske og Erik Sviatchenko sætter ord på forventningerne til Champions League-kvalifikationen, som onsdag indledes mod Ludogorets. Kvalitet både kollektivt og individuelt er nøglen til avancement

FC Midtjylland træder ind i 2. runde af kvalifikationen til Champions League. Lodtrækningen har sendt truppen en tur til Bulgarien, hvor PFC Ludogorets 1945 er modstanderen.

Optakten til den første gældende kamp i sæsonen har budt på tre ugers træning og to træningskampe i udlandet. 

- Vi har haft en god opstart med god stemning og intensitet til alle træninger, så vi står skarpest muligt. Men det gælder om at omsætte det til de 90 minutter mod Ludogorets, hvor vi skal have det rette fokus og den rette energi på dagen, siger cheftræner Brian Priske.

Forud for kvalifikationsopgøret er stemningen i truppen god.

- Der er en god stemning i truppen, og der er selvfølgelig en spændt atmosfære. Vi er klar over kampens betydning og glæder os til at løfte det ansvar, fortæller anfører Erik Sviatchenko. 

Opskriften på succes
Brian Priske lægger ikke skjul på, at Ludogorets er et stærkt hold med europæisk erfaring, men han er samtidigt klar over, hvad der skal til for at skabe et resultat.  

- Det er en god modstander med gode nationale og internationale præstationer. Derfor skal alle præstere individuelt, og vi skal kloge på bolden, men også uden bolden. Jeg tror på, at vi er i stand til at levere, hvad der skal til, lyder det fra Brian Priske.

Erik Sviatchenko fremhæver en solid defensiv som et vigtigt element for at slå Ludogorets.

- Kollektivet skal fungere til yderste fingerspids, og individuelt skal vi løfte os til det højeste niveau. Det er vigtigt at være stærk defensivt og holde nullet så lang tid som muligt. Offensivt handler det især om skarphed, siger Erik Sviatchenko.

Kun én kamp
Den sammenpressede fodboldkalender som følge af COVID-19 betyder, at de første runder i kvalifikationen afgøres i én knald eller fald-kamp. 

- Jeg har det fint med, at avancementet afgøres over én kamp. Det er selvfølgelig nogle taktiske elementer, der er anderledes, men i bund og grund handler det om at vinde, forklarer Brian Priske.

Følg kampen
Du kan se kampen mellem Ludogorets og FC Midtjylland direkte på TV3+ med kampstart kl. 19.30.