19.07.2019, 10:10 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Jagter det energiske udtryk i 90 minutter

Kristian Bach Bak ser frem til søndagens møde med velspillende FC Nordsjælland

Søndag aften skal FC Midtjylland forsøge at følge op på den fine sæsonpremiere, hvor det blev til tre dejlige point efter en 1-0 sejr over et stærkt mandskab fra Esbjerg fB.

Denne gang er gæsterne FC Nordsjælland, som fik samme fine indledning på sæsonen, da mandskabet på udebane vandt med 3-0 over AC Horsens.

For Kristian Bach Bak, assistenttræner hos FC Midtjylland, er der mange fine ting at tage med videre for værterne – ikke mindst fra de første 45 minutter.

- Vores udtryk var inden pausen fantastisk mod Esbjerg fB, men det vigtigste var, at vi stod med de tre point, da dommeren fløjtede opgøret af, siger Kristian Bach Bak.

Han erkender, at hjemmeholdets udtryk og indsats ikke var som ønsket i anden halvleg, og derfor er der også ekstra fokus på det.
- Vi har en udfordring i forhold til at spille godt med et stærkt udtryk i 90 minutter, og det har vi selvfølgelig talt om i ugens løb. Måske skal vi sigte efter at spille mere kontrolleret med det rette udtryk, i stedet for at brænde det hele af i løbet af de første 45 minutter, siger Kristian Bach Bak.

Han fastholder dog, at det altoverskyggende var at vinde de tre point, men han vil gerne have, at det sker efter flot fodbold.

- Det er da dejligt at spille godt og vinde fodboldkampe, og for os handler det om, at vi rammer den bedste kollektive indsats i 90 minutter. Det er det, vi arbejder på at nå, siger FCM-assistenttræneren.

En del af forklaringen på den mindre gode anden halvleg mod Esbjerg fB kan ifølge Kristian Bach Bak skyldes, at trænerstaben har valgt en formationsændring.

- Selvfølgelig betyder det noget, og vi er også en meget krævende trænerstab – vi skal komme med power og energi, men vi skal også spille flot fodbold, og selvfølgelig sidder den ikke lige i skabet fra første dag.

Søndagens modstander fra FC Nordsjælland har op til denne sæson sagt farvel til flere profiler, men det var svært at se i sæsonpremieren.

- FC Nordsjælland kører bare videre med deres gennemførte koncept, og jeg synes faktisk, at FCN’s unge afløsere i Horsens gjorde det lige så fint som profilerne, der er rejst. Det er en klub, som har afløserne klar, og afløserne er, uanset alder, klar over, hvad de skal præstere. Stor respekt for det, siger Kristian Bach Bak.

Han mener dog også, at FC Midtjylland er en anden modstander end AC Horsens, med al respekt, og derfor spiller power og energi en væsentlig rolle.

- Vi skal spille kampen på vores præmisser, og det inkluderer power, energi og erfaring, og med det fundament skal vi kunne ryste FC Nordsjællands unge mandskab, mener Kristian Bach Bak, som hurtigt tilføjer:

- Vi vil gerne have en fysisk præget kamp, og hvis vi får det, er vi stærkere end FC Nordsjælland, siger Kristian Bach Bak.

Opgøret mod FC Nordsjælland fløjtes i gang klokken 18.00 søndag aften på MCH Arena.