30.06.2016, 11:30 | Af: | Foto: Getty Images

Poulsen bliver fodboldambassadør for handicapidrætten

Midtbaneprofilen er med til at sætte fokus på det danske fodboldlandshold for spillere med cerebral parese

Når det danske landshold i CP-fodbold indleder VM-kvalifikationen i Vejen den 29. august mod Canada, bliver det med særlig opbakning fra FC Midtjyllands Jakob Poulsen. Den 32-årige fodboldspiller har sagt ja til at blive ambassadør for turneringen, der har deltagelse af 13 CP-landshold fra hele verden.

- Jeg vil gerne være med til at gøre danskerne opmærksomme på, at mennesker med CP kan få en masse store oplevelse med fodbold. Samtidig er jeg fuld af respekt over for de danske landsholdsspillere, der gør en kæmpe indsats for at repræsentere dansk fodbold på flotteste vis, siger Jakob Poulsen.

Dansk Handicap Idræts-Forbund (DHIF) er sammen med Vejen Kommune vært for VM-kvalifikationen, og breddechef Søren Jul Kristensen glæder sig over Jakob Poulsens engagement.

- Jakob Poulsen er en rigtig god ambassadør for fodbolden i det hele taget, og vi er stolte over, at han har ønsket at støtte det danske landshold og øge kendskabet til CP-fodbold i Danmark i forbindelse med turneringen i Vejen, siger Søren Jul Kristensen.

Historisk chance for Danmark
I 1982 var Danmark vært for historiens første VM i CP-fodbold, men siden har landsholdet ikke været en del af det fine selskab. Det skal der laves om på nu, og det danske landshold satser benhårdt på at kvalificere sig til næste sommers slutrunde i Argentina.

Jakob Poulsen, der har spillet 35 landskampe for Danmark, har deltaget ved både EM og VM. Han håber, at de danske CP-landsholdsspillere leverer varen i Vejen, så holdet får lov til at mærke suset af at være med ved en stor slutrunde.

- Jeg glæder mig til at se holdet i aktion, og jeg håber virkelig, at de klarer sig godt igennem kvalifikationen. Men det bliver selvfølgelig rigtig svært med de modstandere, der venter, siger Jakob Poulsen, der forventer at deltage i turneringens åbningsceremoni fredag den 29. juli i Vejen Idrætscenter.

Om VM-kvalifikationen
Dansk Handicap Idræts-Forbund og Vejen Kommune er fra 29. juli til 6. august værter for 2016 IFCPF World Championships Qualification Tournament. Turneringen er kvalifikation til næste års VM-slutrunde i Argentina.

13 hold fra hele verden deltager i turneringen, og otte hold kvalificerer sig til VM 2017. De otte højest rangerede hold på verdensranglisten er allerede VM-klar, men Danmarks modstandere i Vejen tæller blandt andet Iran, der vandt bronze ved de Paralympiske Lege i 2012.

Læs mere om turneringen her.

Det danske CP-landshold i fodbold
Landsholdstruppen består af 16 spillere, hvor af 14 bliver udtaget til VM-kvalifikationen. Spillerne repræsenterer enten handicapidrætsklubber eller almene idrætsklubber og er samlet flere gange om året i forbindelse med træningslejre og internationale turneringer.

Danmark er placeret som nr. 18 på verdensranglisten, og holdets bedste internationale resultat i nyere tid er en 10. plads ved EM i 2014.

Om CP-fodbold
CP-fodbold er for mennesker med lettere bevægelseshandicap, fx spastisk lammelse (cerebral parese, CP) eller andre motoriske vanskeligheder. Spillere klassificeres efter sværhedsgraden af deres handicap, som kan variere meget. Der er internationale regler for hvor mange spillere fra hver handicapklasse, der må være på banen på samme tid.

CP-fodbold dyrkes primært i handicapidrætsforeninger i Danmark, men mange potentielle spillere optræder i helt almindelige klubber under DBU.

Siden 1984 har CP-fodbold været en Paralympisk idræt.