29.07.2017, 14:31 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Getty Images

Jakob Poulsen om FCM-jubilæum: En fantastisk rejse

Søndag hyldes anføreren for sine 200 kampe i ulvetrøjen.

 

Jakob Poulsen er et navn, der vækker både genkendelse og anerkendelse i fodboldkredse.

 

I en lang årrække har den nuværende FC Midtjylland-anfører været en profil i den bedste danske fodboldrække samt på det danske A-landshold. Her sparkede han sig for alvor ind i de rød-hvide hjerter med den sene og afgørende 1:0-scoring mod Sverige, hvilket reelt sendte Danmark til VM i Sydafrika i 2010.

 

Kort efter slutrunden blev midtbaneprofilen hentet til Heden efter to år i AGF, der var rykket ned i 1. Division. To sæsoner blev det også til i FCM, der i sommeren 2012 solgte Jakob Poulsen til storsatsende Monaco, hvor den tidligere Esbjerg- og Heerenveen-spiller dog aldrig fandt helt samme succes, som han havde nydt i hjemlandet. I januar-vinduet 2014 - efter halvanden sæson i fyrstedømmet - returnerede frisparkseksperten til FC Midtjylland, for hvem han netop har spillet sin kamp nr. 200.

 

Det skete i Polen mod Arka Gdynia, der i overtiden vandt med 3-2. Jakob Poulsen havde gerne fejret sit jubilæum på en anderledes facon.

 

- Vi spiller for uprofessionelt og laver for mange frispark i slutfasen mod et hold, som er rigtig gode fysisk og på standardsituationer - det vidste vi på forhånd. Det var ellers rigtig tæt på, at vi fik skaffet os et godt udgangspunkt, men vi var ikke helt gode nok til at få lukket af til sidst. Samtidig havde vi også selv nogle store muligheder, som vi skulle have udnyttet bedre. Alt i alt er det selvforskyldt, at vi taber, men vi har stadig muligheden for at avancere, pointerer anføreren, der selv bidrog med en assist til Marc Dal Hende.


Med Alka Superligaens åbning samt deltagelsen i Europa League-kvalifikationen ligger kampene for tiden som perler på en snor for FCM. Allerede søndag skal midtjyderne atter i kamp, denne gang hjemme mod Randers FC, men Jakob Poulsen begræder ikke det tætte kampprogram - tværtimod.

 

- Personligt har jeg det sådan, at jeg helst bare vil spille kampe hele tiden. Så slipper man for at træne, griner anføreren, der hurtigt skruer den seriøse mine på igen. - Det giver os muligheden for hurtigt at få rettet op på torsdagens nederlag og vise, at vi er bedre end dét.

 

- Vi skal ikke ud at lave det store om, selv om det er en anden modstander. Vi ved, hvad Randers er gode til. De spiller meget direkte på deres to angribere, og får vi styr på det, vil vi ofte komme til at bryde bolden højt på banen, og så har vi rigtig gode muligheder for at vinde kampen.

 

Før opgøret mod kronjyderne hyldes Jakob Poulsen for sine foreløbig 200 kampe ad to omgange i FCM-trøjen. Mangt og meget er sket i den midtjyske æra, som manden med den skarpe assist-fod har været en del af.

 

- Jeg har været med på en lang rejse, kan man sige, hvor det både er gået op og ned, men mest op - med mesterskabet i '15 som højdepunktet. Jeg har haft en fantastisk tid i klubben, og vi har spillet nogle fantastiske kampe i Europa, hvilket har været super, super fedt. Det bliver spændende at se, hvad de næste år bringer, siger Jakob Poulsen, der ikke vil sætte “bedst før”-dato på den fodboldspiller, der for nylig rundede 34 år.

 

- Jeg føler mig fit, og jeg synes ikke, at alderen sætter nogle begrænsninger, hvis man ellers har hovedet med, og kroppen ikke siger stop. Jeg nyder at spille fodbold, og dét ser jeg ikke ændre sig lige foreløbig, slutter FCM-anføreren.

 

Vær med til at hylde Jakob Poulsen for sine 200 kampe for FC Midtjylland, når holdet søndag kl. 14:00 spiller mod Randers FC hjemme på MCH Arena.

 

Har du endnu ikke købt billet? Gør det her >>>