09.02.2019, 17:04 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Jesper Hansen føler sig godt rustet til svær forårspremiere

Det mentale får en hovedrolle, når FCM-målmanden og holdkammeraterne indleder foråret mod Vendsyssel FF

Vejret er sandsynligvis gråt, vådt og blæsende, banen er sikkert ikke i sin bedste forfatning, det er mandag aften, og Hjørring er meget langt hjemmefra.

Mandag aften klokken 19.00 indleder FC Midtjylland foråret i Superligaen med en udekamp mod Vendsyssel FF, og rutinerede Jesper Hansen både håber og tror, trods de nævnte forudsætninger, at de forsvarende mestre kommer godt i gang med 2019.

- For os bliver det meget mentalt, ingen tvivl om det, og vi ved, at Vendsyssel FF spiller helt frit. Derfor skal vi have hovederne med, siger FC Midtjylland-målmanden, da han har afsluttet lørdagens træning på banerne i Vildbjerg. I gråt, vådt og blæsende vejr.

Han ser tilbage på det, han beskriver som en typisk januar for en professionel fodboldspiller - mange stunder væk fra familien for at ramme den optimale forberedelse.

- Vores opstart har været glimrende, og vi var på en rigtig god træningslejr med perfekte forhold på alle områder. Alle har været i spil hen over den seneste tid, og vi ved, hvor hinanden er. Jeg synes, det ser rigtig godt ud, men vi er også bevidste om, at der venter os en vanskelig opgave på en svær udebane i Nordjylland, siger Jesper Hansen.

Han mener, at specielt to ting bliver afgørende for at få succes i forårspremieren.

- Standardsituationerne skal vi være skarpe på, og det samme gælder i duelspillet, som der kommer til at være meget af. Vi skal have kampen spillet på vores præmisser, og det betyder blandt andet, at vi skal være i boldbesiddelse så meget som muligt. Jeg har en god fornemmelse, og vi glæder os helt vildt til at komme i gang med at spille om point igen, siger Jesper Hansen.

Opgøret på Nord Energi Arena i Hjørring fløjtes i gang klokken 19.00.