31.01.2019, 18:40 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: FC Midtjylland

Junior Brumado er klar for FC Midtjylland

Den 19-årige angriber fra den brasilianske klub Bahia har underskrevet en femårig kontrakt med de danske mestre

Han er ung. Han er fysisk stærk. Han er hurtig.

FC Midtjyllands nye angriber, Junior Brumado, er blot 19 år, og flere store belgiske klubber har allerede haft kig på ham, men i de kommende fem år spiller han altså i FC Midtjylland.

- Junior er en pågående angriber, som er teknisk velfunderet af sin størrelse. Potentialet er enormt, både fysisk og teknisk, så vi ser meget frem til at få ham ind i vores kultur og træningsmiljø, siger FC Midtjyllands sportschef Svend Graversen.

Junior Brumado har været inde omkring de brasilianske U-landshold, lige nu U20-landsholdet, og han har trods sin unge alder allerede indhop i den bedste brasilianske række. Han er en atletisk type, som gerne bruger sin fysik i duel-spillet, og derudover er han kendt for sin mentale styrke både på og uden for banen.

- Junior bliver en spiller, som vi roligt skal integrere, såvel menneskeligt som sportsligt, og vi er overbeviste om, at vi med tiden forløser det enorme potentiale, han besidder, siger Svend Graversen og drager sammenligning til FC Midtjyllands brasilianske midtbanespiller Evander.

- Det her er en lignende case, og vi vil forsøge at skabe de samme rammer for Junior, men det tager den tid, det skal tage, siger Svend Graversen.

Junior Brumado spillede U16-fodbold i Cruzeiro, derefter U17 i Sport Recife, inden han kom til Bahia, som gav ham chancen på seniorholdet, hvilket han straks kvitterede for med tre scoringer i syv kampe i Bahia State Championship.

Junior Brumado voksede op i en brasiliansk middelklassefamilie, og han indledte sin fodboldkarriere som seksårig, mens han var 14 år, da han første gang trådte ind i en professionel ungdomsklub.

Nu er han 19 år, og det næste kapitel i fodboldfortællingen om Junior Brumado skrives hos mesterholdet i Danmark.

Bem-vindo á FC Midtjylland, Junior Brumado