10.11.2019, 21:06 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Kaba strålede i topkampen mod FC København

På et propfyldt MCH Arena sendte værterne FCK-mandskabet retur til hovedstaden med et 4-1 nederlag som rejsekammerat

Allerede inden første fløjt på MCH Arena søndag aften var der jubel.

Først ned mod Alexander Scholz, som fik blomster for sin kamp nummer 50, og derefter ramte hyldesten Erik Sviatchenko, som rundede sin kamp nummer 200.

Og det var ikke den sidste jubel på et stadion med 11.422 tilskuere, for topbraget i 3F Superligaen mellem FC Midtjylland og FC København blev både underholdende og målrig.

4-1 stod der på måltavlen efter sidste fløjt, og hos værterne var der især glæde over, at angriber Sory Kaba for alvor stemplede ind som målscorer.

Han leverede som altid hårdt arbejde, og derudover stod han for scoringen til både 1-0 og 3-0, mens brasilianske Evander sneg sig ind imellem med en smuk 2-0 scoring på Awer Mabils fine forarbejde. 

Ved pausen førte hjemmeholdet med 2-0, men det kunne have været endnu mere - for eksempel headede Emiliano Marcondes på overliggeren, mens FCK-målmand Kalle Johnson leverede en vanvittig refleksredning på Evanders afslutning tæt under mål.

I den modsatte ende viste Jesper Hansen klassen to gange, hvor han blokerede forsøg fra henholdsvis Santos og Fischer.

Indledningen på anden halvleg blev hektisk - først steg Kaba højt til vejrs og headede bolden ind til 3-0, og kort efter måtte Kalle Johnsson præstere endnu en fin redning - denne gang på en afslutning fra Awer Mabil.

Derfor var stillingen stadig 3-0, da N'Doye to minutter senere hamrede en reducering i nettet, men hvis den scoring skabte håb hos gæsterne, slukkede jubilerende Erik Sviatchenko snerten af enhver positiv tanke for FCK, da han headede bolden i nettet til 4-1 efter en times spil.

FCM-anføreren spillede en kamp, som for evig tid sletter fordommen om, at en jubilar spiller dårligt, for det gjorde Sviatchenko ikke, tværtimod, men det var nu et generelt billede hos et både velspillende og toptændt FCM-mandskab, som fik en fortjent og flot sejr i en lige så flot kulisse.