14.04.2019, 19:59 | Af: | Foto: Daniel Stentz

Kaptajn Poulsen fik Ulvene tilbage på sejrssporet

En straffesparksscoring i første halvleg grundlagde 2-0 sejren over OB.

FC Midtjylland kunne søndag aften sikre sig sølvmedaljer som minimum i årets superligasæson. Det krævede en sejr over OB i kampen på MCH Arena. 

Efter en sløj start satte Ulvene sig på kampen, og især George kom frem til et par chancer.

Efter 27 minutter blev selvsamme Mayron George tacklet inde i OB-feltet. Det takserede dommer Jens Maae til et straffespark til hjemmeholdet. Jakob Poulsen var manden, der skulle sparke, og det gjorde han sikkert. Kaptajnen sparkede bolden helt op i højre målhjørne, hvor OB-keeper Sten Grytebust ikke havde en chance for at få fat i den. 

Straffesparket var Jakob Poulsens 22. i karrieren. Dermed overtog midtbanespilleren rekorden for flest eksekverede straffespark fra Lars Højer Nielsen.  

Resten af halvlegen fortsatte, som den startede: Uden nævneværdige chancer til nogle af holdene.

Men der skulle kun gå ni minutter af anden halvleg, inden Ulvene bed fra sig igen. Et indlæg fra højrekanten fangede OB-keeperen på kanten af sit felt, så han måtte heade bolden væk i stedet for at bruge hænderne. Bolden havnede hos Kurzawa, der tog et træk og fandt Frank Onyeka inde i feltet. Herfra kunne midtbanespilleren sikkert sparke kuglen i mål. 2-0.

Efter 77. minutters spil blev det også til superligadebut for brasilianske Júnior Brumado. Angriberen erstattede Mayron George og fik et kvarter i sin første kamp, hvor han både nåede at fyre et par finurlige driblinger af og et enkelt skud mod mål.

I slutningen af anden halvleg måtte OB’s Helenius udgå med noget, der lignede en alvorlig knæskade. Derfor måtte gæsterne spille med 10 mand på banen de sidste 10 minutter.

Det formåede hjemmeholdet ikke at udnytte i form af scoringer, så det blev ved 2-0. 

Dermed har Ulvene stadig fem point op til FCK på førstepladsen i Superligaen. Men én ting er sikkert: Ulvene får som minimum sølvmedaljer i årets Superliga. 

Det bliver dermed femte gang på 20 år, at  Ulvene ender i top 2, og 10. gang de er i top 3.