17.04.2016, 20:45 | Af: | Foto: FC Midtjylland

Kaptajnen: Har det egentlig okay

Kristian Bach Bak var fredag under kniven. Nu er han klar til at ofre sommerferien, så han står helt skarpt til den nye sæson

I et år har højre storetå drillet anfører Kristian Bach Bak. Men fredag blev der forhåbentlig sat punktum for den drilske skade, da han fik foretaget en operation. Her fik han skåret en nerve i den storetå, som har voldt ham så mange problemer, over. Det betyder, at dele af storetåen er blevet følelsesløs.

- Jeg har det egentlig okay. Jeg er hjemme med foden oppe. Det er ikke så meget, jeg har kunnet lave siden. Jeg tager nogle piller og lader foden være oppe, fortæller Kristian Bach Bak.

I morgen må han tage forbindingen af og vaske såret, og så går der et par uger, inden han for første gang må træde ned på foden og tåen igen.

Ofrer sommerferien
- Om to uger må jeg begynde at konditionstræne igen. Og om tre-fire uger må jeg være med i fodboldtræningen. Så det passer nok med, at jeg kommer i gear, når sæsonen slutter. Men så kan jeg bruge sommerferien på at komme helt op i gear igen og være på fuld styrke til den nye sæson, forklarer kaptajnen.

Sæsonen har blot budt på en superligakamp og fire europæiske kampe for kaptajnen, så derfor var en operation uundgåeligt, da der ikke for alvor var fremgang i den drilske skade.

- Operationen var en nødvendighed for, at jeg kan sprinte og spille fuldt ud. Jeg kan ikke spille på 70 procent. Når jeg ikke kan tackle igennem, er jeg ikke den samme spiller. Operationen var nødvendig for, at jeg kan fortsætte karrieren.

Nem beslutning
- Jeg har det fint med beslutningen om operationen. Der er én ting, der tæller, og det er at spille fodbold så lang tid, kroppen kan holde til det fysisk. Og fysisk har jeg det godt. Derfor vil det være ærgerligt, hvis tåen skulle sætte en stopper for det. Og ifølge lægen er det en normal skade, som også kan ramme alle. Man kan sagtens leve uden at kunne mærke noget af storetåen, så det var en nem beslutning, siger Bach Bak.

I forbindelse med operationen gav kaptajnen tv-seerne lov til at komme helt tæt på. Således var Canal9 med både før, under og efter operationen.

- Det så lidt voldsomt ud, erkender anføreren efter at have set indslaget.

Lukker fans indenfor
- Men det var en anderledes måde at lukke folk helt ind på. Det har været en stor ting for mig, så det var fint, at dem, der gider følge mig, fik indsigt i det. Og så behøver jeg heller ikke at forklare til alle, hvad jeg har fået lavet, griner højre backen.

- Jeg synes, det blev et superfint indslag. Det var sjovt at få familien med på skærmen, og jeg synes, det gik godt.

Selv om det ikke er blevet til mange kampe i denne sæson, er 33-årige Kristian Bach Bak den klart mest rutinerede spiller i truppen med sine 306 kampe for klubben.