04.09.2018, 15:30 | Af: FC Midtjylland | Foto: Getty Images

Karantæner til bannerets bagmænd

Efter intense undersøgelser er de ansvarlige for det upassende banner til Malmö FF-kampen identificeret

I forbindelse med Europa League-kampen i torsdags mod Malmö FF blev et banner med en upassende tekst vist på CC Contractor-tribunen på MCH Arena, og FC Midtjylland var hurtigt ude og tage skarpt afstand fra banneret.

Efterfølgende lovede klubben at følge op og drage folkene bag banneret til ansvar, hvis det var muligt, og det er sket nu efter intense undersøgelser og gennemgang af videooptagelser.

Det var vigtigt for klubben at finde frem til de ansvarlige, hvilket der blev arbejdet hårdt på straks efter kampens afslutning i torsdags - fordi bannerets ordlyd var og er langt fra FC Midtjyllands værdier.

FC Midtjylland skal som udgangspunkt se og godkende alle bannere, som ønskes med på MCH Arena, men det pågældende banner kendte ingen i klubben til på forhånd, og det blev smuglet forbi sikkerhedskontrollen.

To personer er nu identificeret som hovedarkitekter bag banneret, og de er begge tildelt et års karantæne fra MCH Arena. Det er en relativ hård straf, men straffen matcher klubbens syn på sager af den karakter.

Normalt offentliggør klubben ikke uddelte karantæner, men den konkrete sag har fyldt meget i offentligheden, og derudover er sagen af principiel karakter. Derfor føler FC Midtjylland behov for at melde ud – både over for de implicerede men også over for offentligheden.