10.10.2018, 16:00 | Af: | Foto: Daniel Stentz

Kenneth Andersen er ny cheftræner i FC Midtjylland

Efter 15 år i klubben kender 50-årige Kenneth Andersen FC Midtjyllands kultur og dna indgående, og han ser frem til i samarbejde med den dygtige stab omkring Superligaholdet at videreføre værdierne

I bestræbelserne på at finde en kompetent afløser for Jess Thorup, har FC Midtjylland i egne rækker fundet den rette profil.

U19-holdets cheftræner Kenneth Andersen er valgt som ny cheftræner for Superligaholdet hos de regerende danske mestre, hvor han har underskrevet en treårig kontrakt, og det er en mand, som er vant til at vinde.

I løbet af sine 10 år som U19-cheftræner har han vundet fem danske mesterskaber samt flere udenlandske turneringer, og derudover har han blandt andet ført FC Midtjyllands unge talenter i 1/8-dels finalerne i Youth Champions League.

- Kenneth er den mest vindende ungdomstræner i Danmark, og han har desuden haft en afgørende hånd med i udviklingen af topspillere som Simon Kjær, Winston Reid, Erik Sviatchenko, Joachim Andersen, Rasmus Nissen, Pione Sisto, Mikkel Duelund, Andreas Poulsen og Viktor Fischer. Vi er ikke i tvivl om, at Kenneth, som den kulturbærer han er, er den perfekte kandidat til at føre stafetten videre efter Jess Thorup sammen med det kompetente team omkring holdet, siger FC Midtjyllands sportschef Svend Graversen.

Ansættelsen af Kenneth Andersen er et udtryk for, at FC Midtjylland gerne satser på egne talenter både på og udenfor banen.

- Vi har vundet det danske mesterskab to gange de sidste fire år med to forskellige trænere, og det siger noget om, at vores kultur i FC Midtjylland er stærk. Kenneth er indbegrebet af de værdier og den vindermentalitet, der hersker i klubben, og vi har en tro på, at hans personlighed og kompetencer, suppleret af den øvrige stabs kvaliteter, medvirker til, at klubbens fantastiske rejse fortsætter med uformindsket styrke, siger Svend Graversen.

Kenneth Andersen er ydmyg over for sin nye rolle i en klub, han har tilbragt mange år i.

- Først og fremmest er jeg glad og stolt, og så betyder det rigtig meget for mig, at jeg blandt andet er valgt med henblik på at føre klubbens værdier og kultur videre, siger den nyudnævnte cheftræner i FC Midtjylland.

Han har de senere år som U19-cheftræner set den ældste ungdomsårgang bevæge sig tættere og tættere på Superliga-fodbold, men han er bevidst om, at der stadig er en forskel.

- En af flere grunde til, at jeg takkede ja til jobbet, er, at jeg ved, der findes et stærkt og velfungerende team omkring holdet, og jeg glæder mig meget til at blive en del af det team, siger Kenneth Andersen, som tiltræder sit nye job med øjeblikkelig virkning.