22.07.2019, 14:50 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: FC Midtjylland

Kenneth Andersen: Rangers FC er en kæmpe klub

FC Midtjylland skal i Europa Leagues tredje kvalifikationsrunde møde vinderen af Rangers FC og FC Progrés Niedercorn

UEFA's lodtrækning til tredje kvalifikationsrunde i Europa League endte med, at FC Midtjylland skal møde enten Rangers FC fra Skotland eller FC Progrés Niedercorn fra Luxembourg.

Umiddelbart ligner den skotske storklub Rangers FC den mest sandsynlige modstander for FC Midtjylland, hvilket Erik Sviatchenko sandsynligvis ser frem til som tidligere Celtic-spiller, men med i ligningen skal dog det faktum, at FC Progrés Niedercorn faktisk eliminerede netop Rangers FC fra selvsamme turnerings første kvalifikationsrunde i 2017 - et resultat som gav genlyd i ikke mindst den skotske sportspresse.

FC Midtjylland indleder, med forbehold for korrektioner fra UEFA, med en hjemmekamp den 8. august, mens der spilles returkamp i enten Skotland eller Luxembourg den 15. august.

- Hvis det bliver Rangers FC, kommer vi op imod en kæmpe traditionsklub, men det skal selvfølgelig nævnes, at de to klubber har mødt hinanden før, og dengang vandt Progrés Niedercorn altså samlet, siger FC Midtjyllands cheftræner Kenneth Andersen.

Han glæder sig over, at der ikke venter en logistisk udfordring med eksempelvis en hård og lang tur til Ukraine, men med de sportslige briller på, kunne lodtrækningen også have været bedre, erkender han.

- Vi vil jo meget gerne lykkes med vores europæiske ambitioner, men står vi over for Rangers FC, betragter jeg ikke os som favoritter, siger FC Midtjyllands cheftræner.