07.04.2019, 09:07 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Kian Hansen: Vi kender vores topniveau

FC Midtjyllands stærke forsvarsspiller fik sin fodboldopvækst i Esbjerg fB – søndag jagter han sammen med holdkammeraterne nye tre point til guldræset på sin gamle hjemmebane

Han er fra Grindsted, han er nybagt far, og så er Kian Hansen en væsentlig del af FC Midtjyllands solide defensiv.

Han fik det meste af sin fodboldopdragelse i Esbjerg fB, så søndag eftermiddag er han tilbage i de omgivelser, han kender så godt.

På Blue Water Arena skal han sammen med resten af FC Midtjylland-holdet forsøge at hente tre point i bestræbelserne på at holde trit med FC København i toppen af Superligaens mesterskabsspil.

- Sidst, vi besøgte Esbjerg, udlignede de sent i kampen, men det er lang tid siden, vi er i gang med en ny turnering, og vi har spillet fine kampe efter den 2-2 kamp, siger Kian Hansen, som tager mange gode ting fra pokalsejren over OB med sig til Sydvestjylland.

- Vi spillede en meget stærk anden halvleg mod OB, og det var fedt, at vi fik gang i målscoringen. Det er den slags, som skaber masser af selvtillid på holdet, siger Kian Hansen, og kalder anden halvleg mod OB for tæt på topniveauet.

- Det var rart for os, at vi mærkede det efter kampe, hvor vi ikke rigtig ramte det forventede niveau. Men vi ved, at vi er rigtig gode, når det kører for os, og samtidig står vi stærkt defensivt, hvilket skaber et godt fundament for at vinde fodboldkampe.

FC Midtjyllands 30-årige forsvarsprofil har dog stor respekt for Esbjerg fB inden klubbernes møde søndag eftermiddag.

- Når man som oprykker ender i top-6, gør man jo noget rigtigt, og Esbjerg fB er især på egen bane en vanskelig modstander. Det er aldrig sjovt at spille på Blue Water Arena, men for os er det forholdsvis simpelt – hvis vi ønsker at bevare spændingen i guldræset, skal vi vinde kampen i Esbjerg, siger Kian Hansen.