17.01.2020, 08:05 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Klar til første testkamp

Mange spillere kommer på banen, når FC Midtjylland er vært for Esbjerg fB i Ikast

Endelig.

Fredag eftermiddag dufter det igen af fodbold og kamp, når FC Midtjylland indleder rækken af testkampe frem mod forårspremieren i 3F Superligaen.

Den første modstander bliver sidste sæsons bronzevinder fra Esbjerg fB, og kampen spilles klokken 14.00 i Ikast, hvor værternes cheftræner Brian Priske satser på at få mange spillere på banen i løbet af opgøret.

- Som udgangspunkt kommer alle, der er fit for fight, i kamp mod Esbjerg fB, fortæller Brian Priske, som udtrykker tilfredshed med de første dage efter juleferien.

- Generelt ser det ud til, at spillerne har passet træningsprogrammerne i løbet af ferien, og det har betydet, at vi har indledt træningen på et højt niveau. Det er bakket op af spillernes forskellige og fine testresultater i de første dage, og på banen har det givet gode og intense træninger, siger Brian Priske.

Han erkender, med et skævt smil, at spillerne har fået lov til at bruge musklerne i de første træningsdage, men trods den hårde og tunge træning er humøret intakt i truppen, og de første uger danner som altid fundamentet for det kommende forår.

- Vi skal bygge op, ikke mindst fysisk, så vi er klar til at præstere den form for fodbold, vi ønsker at spille. Det er krævende, men det er gået fint indtil nu, siger Brian Priske.

Flere lejespillere er vendt tilbage til FC Midtjylland, og derudover har to nye spillere været med i opstarten i skikkelse af Lasse Vibe og Anders Dreyer.

- Vibe og Dreyer har på alle måder gjort det fantastisk. Vi vidste, at vi fik fodboldmæssig kvalitet ind, og derudover er de super fyre, som trods aldersforskel er gledet ubesværet ind i truppen. Det virker til, at de har været i FC Midtjylland i mange år, lyder det med tilfredshed fra FC Midtjyllands cheftræner.

Brian Priske understreger, at man i testkampen mod Esbjerg fB ikke kan udlede noget som helst i forhold til startopstilling til forårets første kamp i 3F Superligaen.

- Vi blander kortene, og heldigvis er der god tid til at vurdere hele truppen. Det er vigtigt for os i staben, at alle spillere får mulighed for at vise sig frem, og opgøret mod Esbjerg fB skal blandt andet bruges til det, siger Brian Priske.