16.12.2018, 15:53 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Klar til juleferie med endnu en sejr

FC Midtjylland sluttede 2018 af med at vinde 3-1 hos AC Horsens foran 2741 frysende tilskuere

Det var bidende koldt, da FC Midtjylland søndag eftermiddag sluttede året af med en udekamp på CASA Arena i Horsens.

Gæsterne var uden karantæneramte Marc Dal Hende og Rasmus Nicolaisen, men til gengæld var Erik Sviatchenko og Paul Onuachu tilbage efter udstået karantæne, og de gled begge direkte ind i en startopstilling, hvor Rilwan Hassan var foretrukket frem for Gustav Wikheim.

Det var FC Midtjylland, som først kom på måltavlen, da Paul Onuachu stod for fint forarbejde til Rilwan Hassans scoring til 1-0 efter 12 minutter.

Nye 12 minutter gik, inden Evander fik en god mulighed ved bageste stolpe, men han nåede akkurat ikke op til tværpasningen, mens Paul Onuachu fik et skud blokeret lidt senere.

Op mod pausen overtog AC Horsens initiativet, og det lønnede sig, da Oliver Drost udlignede til 1-1 efter 35 minutter, og kort efter måtte Jesper Hansen præstere en flot redning for at forhindre en pauseføring til værterne.

Det der med at komme godt ud fra pausen klarede FC Midtjylland flot, for allerede efter 35 sekunders spil af anden halvleg scorede Alexander Scholz til 2-1, da han behersket sendte bolden i nettet med højre inderside, og minutterne lige efter føringsmålet var der gode muligheder til både Paul Onuachu, Evander og Awer Mabil.

FC Midtjylland holdt AC Horsens fra de store muligheder i anden halvleg, og der var i stedet mange muligheder for at øge føringen for gæsterne, men Kevin Mendoza havde det, der med rette kan beskrives som en fornuftig arbejdsdag i Horsens-målet.

I kampens sidste minut kunne han dog ikke stille noget op, da Gustav Wikheim spillede Paul Onuachu fri, og FCM-topscoreren svigtede ikke, da han køligt sendte bolden i nettet til slutresultatet 3-1.

Dermed gav FC Midtjylland-spillerne sig selv den bedste indgang til en velfortjent juleferie, og samtidig var sejren et perfekt punktum på et flot Superligaår.