14.06.2020, 16:36 | Af: Morten Andreasen | Foto: Getty Images

Klasseforskel i Aalborg

Det blev til en 2-0-sejr over AaB på en dag, hvor der ikke var tvivl om kampens udfald

Fra start til slut var det midtjyderne, der sad på spillet. Udtrykket var præget af stor aggressivitet, og spillet flød, hvor særligt venstresiden med Mabil og Paulinho i starten af kampen udfordrede AaB-defensiven flere gange.

Værterne var kun sporadisk en trussel mod Jesper Hansen og forsvarskæden. Efter 13 minutter clearede Jesper Hansen et AaB-indlæg og efterfølgende stødte han sammen med AaB’s Oliver Klitten. Jesper Hansen måtte udgå, hvilket gav pladsen mellem stængerne til Mikkel Andersen. 

Midtvejs i første halvleg kom Erik Sviatchenko først på et perfekt hjørnespark fra Anders Dreyer. 1-0 til FC Midtjylland på et flot hovedstød af kaptajnen. 

Der var muligheder for flere scoringer til udeholdet, og i det 39. minut kom 2-0-scoringen. Et indlæg fra Paulinho blev skidt clearet af AaB-forsvaret. Joel Andersson var over bolden – et touch og en flot, flot afslutning op i det lange hjørne. Helt fortjent gik FC Midtjylland til pause foran 2-0.

Anden halvleg fortsatte på samme måde. FC Midtjylland i kontrol og med overbevisende fodbold. Halvlegen fortsatte med masser af fine FCM-kombinationer, men som halvlegen skred frem blev det mere og mere et førerhold på autopilot, der dog testede Rinne i AaB-målet ved flere lejligheder. Den svenske keeper diskede blandt andet op med en flot parade, da Dreyer, efter et-to med Kaba, afsluttede fladt. Det blev dog ikke til yderligere scoringer i Nordjylland og dermed sluttede det 2-0.

Tre vigtige, og overbevisende point, og den 9. sejr på udebane i træk - ny rekord i landets bedste række.