17.05.2017, 22:27 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Getty Images

Kongekasser i midtjysk konge-comeback

FCM gav FCK sæsonens første liganederlag, da holdet vendte 0-2 til 3-2. Rømer scorede et supermål.

Nogle gange rykker man endnu tættere sammen, når skæbnen er hård. Og det gjorde et fraværsplaget FC Midtjylland-mandskab i dén grad i onsdagens hjemmekamp mod de nykårede mestre fra F.C. København. Til opgøret manglede værterne en skadet Kian Hansen og den langtidsskadede Tim Sparv, mens både Markus Halsti og Rasmus Nissen var ude med karantæner. Det efterlod Rasmus Nicolaisen og Kristian Riis – der gjorde comeback – som eneste tilbageværende centerforsvarere, og de to 20-årige knægte stod dermed over for noget af en prøvelse. På kampdagen måtte også en skadet Rilwan Hassan melde fra, og i hans sted var Gustav Wikheim med fra start.

Mandskabsmæssige udfordringer til trods kom midtjyderne godt ud til kampen og spillede friskt frem ad banen i indledningen. Derfor var det også en ekstra bitter pille at sluge, da et boldtab på midtbanen efter et lille kvarter sendte FCK’erne af sted i en omstilling, tre mod to, og resulterede i et føringsmål til gæsterne. Peter Ankersen var iskold foran Johan Dahlin på sit holds første mulighed og ødelagde dermed en ellers god åbning af hjemmeholdet.

Desværre gik der blot få minutter, før københavnerne igen udviste uhyggelig kynisme, og igen var det Peter Ankersen, der stod bag – denne gang med en scoring, man bare må tage hatten af for. På et frispark uden for feltet, der umiddelbart lå bedst til en venstrebenet spiller, løb Nicolai Boilesen over bolden og overlod den til højrebenede Peter Ankersen, der på eminent vis satte kuglen ind via undersiden af sammenføjningen. Det lignede en tidlig afgørelse, men sådan skulle det ikke gå…

Kort før pausen hentede FCM en vigtig reducering. Jakob Poulsen slog bolden indover mod Paul Onuachu, hvis oppasser, Erik Johansson, fik rettet bolden af, så den snød Robin Olsen og gik i mål til 1-2. Og i første halvlegs døende øjeblikke fuldendte hjemmeholdet comebacket, da André Rømer – måske – overgik Peter Ankersens supermål til 0-2.

Et indlæg fra Jonas Borring gik over hele forsvaret og landede i højresiden hos en fremstormende André Rømer, der i dag vikarierede på højre back i Rasmus Nissens karantænefravær. På toårsdagen for ”mesterskabsmålet” mod selv samme modstander tæmmede Rømer bolden i løb og halvflugtede den helt op ved fjerneste sammenføjning. En sand klassekasse af ’Kong Rømer’, hvis indsats senere blev belønnet med titlen som Man of the Match.

FCM gik i omklædningsrummet med 2-2, men ulvene var sejrslystne, pointsultne og tændte på at være det første hold i sæsonen til at besejre Ståle Solbakkens mandskab. Allerede fem minutter inde i anden halvleg satte Paul Onuachu fod på Jonas Borrings skarpe indlæg og sendte ulvene på kurs mod en suveræn comeback-sejr.

Midtvejs i anden halvleg var det ikke langt fra at kunne være blevet 4-2, da Borring igen assisterede Onuachu, denne gang med en header på tværs. Robin Olsen kom dog lige akkurat i vejen.

Måske endnu tættere på var Janus Drachmann, hvis forsøg blev rettet af og sneg sig over overliggeren, men stadig blev det ved 3-2 og et opgør, der var åbent til det sidste. Også Paul Onuachu var tæt på at blive dobbelt målscorer, men hans knaldhårde venstrebensforsøg gik ligeledes snert over målrammen. Endnu engang var Borring oplægger.

Flere FCM-scoringer blev det ikke til, men trods offensive indskiftninger af både Andreas Cornelius og Kasper Kusk lykkedes heller ikke københavnerne med at putte flere bolde i kassen. Det unge midterforsvar med Nicolaisen og Riis stod distancen sammen med resten af et hårdt kæmpende hjemmehold og blev dermed det første hold til at besejre F.C. København i årets Alka Superliga.

Med de tre point lægger FC Midtjylland sig tilbage på tredjepladsen, dog med en kamp mere end Lyngby.

 

Kampfakta:

Alka Superliga, runde 34:
FC Midtjylland – F.C. København 3-2 (2-2)

14’ 0-1 Peter Ankersen
20’ 0-2 Peter Ankersen
41’ 1-2 Erik Johansson (selvmål)
45’+1 2-2 André Rømer
50’ 3-2 Paul Onuachu

Advarsler:
35’ Jonas Borring, FCM
52’ Mikkel Duelund, FCM
53’ Johan Dahlin, FCM
55’ Andrija Pavlovic, FCK
56’ Youssef Toutouh, FCK
78’ Federico Santander, FCK
93’+1 Andreas Cornelius, FCK

Holdopstillinger (Udskiftninger):
FCM, 4-1-4-1:
Johan Dahlin – André Rømer, Kristian Riis, Rasmus Nicolaisen, Filip Novák (71’ Marc Dal Hende) – Janus Drachmann – Gustav Wikheim (88’ Bruninho), Jakob Poulsen, Mikkel Duelund, Jonas Borring – Paul Onuachu.
Bænk:
Mikkel Andersen, Marc Dal Hende, Kaan Kairinen, Rafael van der Vaart, Mads Døhr Thychosen, Victor Torp, Bruninho.

FCK, 4-4-2:
Robin Olsen – Peter Ankersen (50’ Mads Rasmussen), Erik Johansson, Mathias ’Zanka’ Jørgensen, Nicolai Boilesen – Youssef Toutouh (62’ Andreas Cornelius), Uros Matic, Jan Gregus, Benjamin Verbic (62’ Kasper Kusk) – Federico Santander, Andrija Pavlovic.
Bænk:
Stephan Andersen, Mikael Antonsson, Mads Rasmussen, Danny Amankwaa, Kasper Kusk, Julian Kristoffersen, Andreas Cornelius.

Dommer:
Anders Poulsen

Tilskuere:
6.445 på MCH Arena

Kampens FCM-spiller:
André Rømer