01.11.2018, 08:37 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Kristian Bach Bak: Det rette mindset skal med på banen

FC København er aftenens gæster på MCH Arena i Sydbank Pokalen, og der venter et møde mellem landets to klart bedste hold lige nu

Da FC Midtjylland mandag aften på MCH Arena vandt med 3-2 over Brøndby IF i Superligaen, skete det efter en kamp, hvor der var mærkbar forskel på værternes udtryk før og efter pausen. Det tager Kristian Bach Bak, som på billedet danser sejrsdans efter 4-1 sejren over FC Nordsjælland, på vegne af trænerstaben en del af skylden for.

- Vi brugte meget tid på at tale om Brøndbys forcer og vores presspil på den centrale del af banen, og det betød, at spillerne tænkte for meget over tingene i første halvleg, siger Kristian Bach Bak.

Respekten for Brøndby IF var i de første 45 minutter lidt for voldsom, mener han, men det blev justeret i pausen.

- Vi har altid respekt for vores modstander, ikke mindst i kampene mod FC København og Brøndby IF, men det må aldrig blive på bekostning af vores eget udtryk. Vores mindset er, at vi vil fremad, og det skal andre tanker ikke blokere for, slår FC Midtjyllands assistenttræner fast.

Derfor håber og tror han også, at FC Midtjylland-spillerne tager det offensive og ubekymrede mindset med på banen i aftenens pokalmøde med FC København – et opgør som Kristian Bach Bak ser frem til.

- Der er ingen forskel på, om vi møder FC København i pokalen eller i Superligaen – FCK er FCK – og der står altid meget på spil. I øjeblikket er det Danmarks med afstand to bedste hold, som skal mødes, så det bliver med sikkerhed en spændende opgave for os.

Pokalturneringen har i tidens løb skaffet FC Midtjylland og klubbens fans flere fine oplevelser, men det nager naturligvis, at pokaltrofæet endnu ikke er landet i det midtjyske trods fire finalebesøg.

- Vi står i dag bedre rustet til de større og afgørende kampe, fordi spillerne har prøvet at vinde noget, og det vil være dejligt, hvis vi engang får fingrene i den pokal, siger Kristian Bach Bak, som understreger, at FC Københavns tætte kampprogram ikke spiller en rolle hos hjemmeholdet forud for aftenens kamp.

- Overhovedet ikke – vi går uanset hvad all in på at vinde kampen, og vi gør det ud fra de dyder, der har skaffet os fine resultater i denne sæson.

Opgøret mod FC København på MCH Arena fløjtes i gang klokken 19.30.