24.08.2018, 16:06 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Kristian Bach Bak: Stor respekt til spillerne

FC Midtjyllands mentale robusthed og bredde blev afgørende i første kamp mod Malmø FF

Hvis der kommer et lille erstatningskrav fra Malmø FF efter Europa League playoff-opgøret torsdag aften, hænger det måske sammen med Kristian Bach Bak.

Den assisterende træner erkender i hvert fald, at han var lidt hård ved en skraldespand i omklædningsrummet, da de første 45 minutter var spillet. På det tidspunkt førte Malmø FF 2-0, og begge mål blev scoret på det, som er FC Midtjyllands helt store styrke.

- Det var lidt specielt, vi var bagud med to, og Malmø ramte os med vores styrke - dødboldene. Vi havde et par gode standarder i begyndelsen af kampen, men så glemte vi at dække op to gange. To mål imod. Bum. Kynisme på den europæiske fodboldscene, som Kristian Bach Bak siger.

Der var nu ikke optræk til panik, understreger han, for der var også taktiske ting, som fungerede, og de fleste Malmø-muligheder opstod kun efter personlige fejl i FCM's defensive spil.

- Troen var der heldigvis stadig i pausen, og spillerne blev sendt på banen til anden halvleg med meldingen om, at de skulle spille chancen. Alternativt skulle vi sætte os ud i bussen og køre hjem efter første halvleg, men spillerne løftede sig - stor respekt for det, siger Kristian Bach Bak.

Han husker, at der var lidt usikkerhed i gæsternes spil i begyndelsen af anden halvleg også, men efter cirka 10 minutter fandt FCM-mandskabet rytmen i spillet og flyttede presspillet højere op på banen.

- Indskiftningsspillerne går ind og gør det rigtig fint, og samtidig har vi individuelle kvaliteter, som gør en forskel. Det var fedt, at spillerne ikke faldt sammen, og det vidner om den mentale robusthed i truppen, mener Kristian Bach Bak.

Han glædede sig over, at FCM-spillerne, også efter udligningen til 2-2, fortsat havde modet til at stå højt på banen mod et Malmø-hold, som ikke kom med de store overraskelser i åbent spil. Det gjorde de til gengæld på dødbolde to gange - men heldigvis præsterede FCM-mandskabet et stærkt comeback og står dermed med fine kort inden returopgøret på MCH Arena på torsdag.