22.08.2018, 10:43 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: FCM Foto

Kristian Riis tænker på andet end fodbold

Den 21-årige FCM-spiller, som netop er udlejet til Esbjerg fB, går med økonomisk støtte fra FC Midtjylland i gang med kostvejleder-uddannelsen

Historier om ”dumme” fodboldspillere findes der mange af, men når de fortælles, bliver det med sikkerhed aldrig med Kristian Riis i en hovedrolle. FC Midtjyllands 21-årige forsvarsspiller både kan og vil tænke på andet end fodbold, og derfor går han nu i gang med en kostvejlederuddannelse, hvilket sker med økonomisk støtte, et såkaldt studielegat, fra FC Midtjylland.

- Jimmy Laursen og jeg fik idéen til at støtte de unge spilleres uddannelsesønsker med afsæt i, at akademispillerne er fire år på akademiet, og deres ungdomsuddannelser varer typisk to eller tre år, hvilket giver et år eller to, hvor de fristes til kun at satse på fodbold, fortæller akademileder Flemming Broe, som tilføjer, at målet er at skabe en kultur, hvor de unge spillere helt naturligt ønsker at stimulere sig selv med andet end en fodboldkarriere.

- Grundholdningen hos FC Midtjylland er, at vi uddanner hele mennesker, og Kristian Riis er en fantastisk kulturbærer og rollemodel for det, vi gerne vil. Han er om nogen en værdig modtager af legatet på 12.000 kroner, siger Flemming Broe om Kristian Riis, som tidligere er kåret som årets akademispiller.

Kristian Riis skulede lidt til sin tidligere holdkammerat Simon Sterring, som var den første til at søge og få et legat til sin fysioterapeutuddannelse, og for Kristian Riis handler det netop om at fylde noget andet i hovedet end fodbold.
- Jeg ønsker at blive klogere på et emne, som altid har interesseret mig, og det betyder ikke, at jeg nedprioriterer fodboldkarrieren, slet ikke. Måske kan jeg ligefrem finde lidt ekstra procenter til min egen karriere ved at tage uddannelsen, forudser Kristian Riis.

Uddannelsen foregår elektronisk og afsluttes med en eksamen, så Kristian Riis kan komme i gang så hurtigt, det passer ham.
- Jeg er utrolig glad for den økonomiske opbakning fra FC Midtjylland, for det viser, at klubben mener det seriøst, når det handler om at uddanne hele mennesker, siger Kristian Riis.

Jimmy Laursen, teammanager hos FC Midtjylland, glæder sig over, at en ung spiller selv tager initiativ til uddannelse.
- Vi observerede på et tidspunkt en tendens til, at unge spillere, når de fik huen på, tørrede sveden af panden og sagde: Nu kan jeg endelig koncentrere mig om fodbold. Det er den kurve, vi ønsker at påvirke, siger Jimmy Laursen, som understreger, at klubben langt fra er i mål med den proces.

- Vi arbejder også på intern uddannelse af spillerne, blandt andet et psykologikursus, og senere kan andre ting komme på banen, så de unge spillere ikke kun har fodbold i hovedet, siger Jimmy Laursen, inden Flemming Broe, med et stort smil, konstaterer:
- Selvfølgelig skal en mand, der hedder Riis til efternavn, læse til kostvejleder.