20.05.2019, 21:02 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Kynismen til forskel på Brøndby Stadion

Chancerne til en sejr var der, men FC Midtjylland endte med at tabe 4-1 til Brøndby IF

Hele 10 ændringer i startopstillingen, et systemskifte, og Rasmus Nicolaisen som anfører havde cheftræner Kenneth Andersen med til Brøndby Stadion, hvor der mandag aften var revanchematch efter fredagens pokalfinale i Parken.

Eneste genganger i mesterskabsspillets næstsidste spillerunde var Evander, som indtog sin normale plads på den centrale midtbane i en 4-4-2 konstruktion, og hvis der inden opgøret fandtes skeptikere på baggrund af gæsternes mange ændringer, luskede de ret hurtigt i skjul, da kampen kom i gang på et Brøndby Stadion, som blot havde suget små 7500 tilskuere til sig denne mandag aften.

I løbet af de første 17 minutter tilspillede FC Midtjylland sig nemlig tre gigantiske chancer - først fik Artem Dovbyk en friløber, men Martin Schwäbe blokerede i Brøndby-målet, kort efter førte Evander selv bolden frem, sparkede bolden på stolpen, inden han sendte riposten i nettet, og samme Evander fik tre minutter senere endnu en stor mulighed, men igen reddede Martin Schwäbe flot.

Mulighederne for en tidlig 3-0 føring var der, men gæsterne måtte nøjes med Evanders enlige træffer, og det rakte ikke, som første halvleg skred frem.

To scoringer af henholdsvis Wilczek og Hedlund gav værterne en 2-1 føring ved pausen - en føring som ikke rimede ret godt på antallet af åbne målchancer i første halvleg, hvor FCM-spillerne leverede en flot præstation.

Anden halvleg indledte FC Midtjylland også fint, først fik Dovbyk endnu en stor chance, og kort efter headede James en bold i nettet, men scoringen blev korrekt annulleret for offside.

Som det også skete i første halvleg, viste Brøndby-mandskabet anderledes kynisme - først da Tibbling sparkede riposten i nettet efter en fremragende Mikkel Andersen-redning, og 10 minutter før afslutningen scorede Wilczek og James i skøn forening til slutresultatet 4-1.

Der var kynismen til forskel på de to mandskaber, men især de første 45 minutter var opløftende for FC Midtjylland, som runder sæsonen af på lørdag, hvor Esbjerg fB besøger MCH Arena i Herning.