01.09.2019, 20:06 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Landsholdspausen holdes på førstepladsen

FC Midtjylland sikrede sig på et Brøndby-selvmål sejren med 1-0 - 10.944 tilskuere overværede en intens kamp på MCH Arena

FC Midtjylland sluttede en begivenhedsrig søndag af med at spille mod Brøndby IF på MCH Arena, og 3F Superliga-opgøret endte med en 1-0 sejr til hjemmeholdet.

Hos værterne var der ingen Gustav Wikheim, da den driblestærke nordmand sent lørdag aften underskrev en treårig kontrakt med Al-Fateh FC i Saudi Arabien og skifter omgående, og det gav en startplads til Mikael Anderson på en dag, hvor det også blev til et rørende farvel til kaptajn Jakob Poulsen, samt en lancering af Hymnen til Midtjylland for hjemmepublikummet.

De første 45 minutter indledte værterne bedst, og der var kun spillet syv minutter, da den første scoring faldt. Et fint FCM-angreb endte hos Awer Mabil, og han sendte fra højre et skarpt og fladt indlæg ind foran Brøndby-målet, hvor gæsternes Anton Skipper sparkede bolden i eget net.

Samme situation var faktisk ved at gentage sig lidt senere - dog ikke med Anton Skipper som afslutter - og inden pausen var der også fine forsøg fra Sory Kaba og Evander - sidstnævntes forsøg klarede Martin Schwäbe i Brøndby-målet med en flot redning.

Brøndby-mandskabet kom bedre med, som halvlegen skred frem, men pausestillingen var 1-0 til FC Midtjylland foran 10.944 tilskuere på en solbeskinnet hjemmebane.

I anden halvleg var det fortsat hjemmeholdet, som skaffede de fleste muligheder - uden det dog blev et underholdsningsshow i målchancer. Én stor var der dog, da indskiftede Gustav Isaksen spillede Evander fri på en skarp kontra, men brasilianerens afslutning ramte stolpen og røg i spil igen.

Det tunge Brøndby-pres kom aldrig, og FCM-defensiven viste igen format ved at holde nullet, som nu gør landsholdspausen lidt mere festlig, fordi den kan nydes fra førstepladsen i 3F Superligaen.