11.04.2018, 12:00 | Af: Karen Buhl | Foto: Getty Images

Lars Knudsen bliver U18- og U20-landstræner

Assistenttræner, Lars Knudsen, skal fra sommeren 2018 varetage jobbet som dansk U18- og U20-landstræner

Assistenttræner, Lars Knudsen, der har været i FC Midtjylland siden 2016, skal fremover varetage jobbet som dansk U18- og U20-landstræner. Den 41-årige træner stopper således sit arbejde i FC Midtjylland ved Mesterskabsspillets afslutning.  

- Vi er rigtig glade på Lars’ vegne og glade for, at DBU har valgt en landstræner, der har været gennem vores system. Det viser, at vi kan videreudvikle dygtige trænere, der kan tage springet som landstræner. Vi vil gerne takke Lars for den indsats, han har lagt for dagen i klubben, hvor han har sat et flot præg på vores træningsmiljø og arbejdet professionelt og målrettet med vores offensive spil, udtaler sportschef Svend Graversen.

Lars Knudsen tiltrådte stillingen som assistenttræner i FC Midtjylland d. 1. januar 2016 efter 14 års trænererfaring fra AaB. I FC Midtjylland har den 41-årige træner stået for superligaholdets offensive spil samt haft hovedansvaret for klubbens arbejde med data og analyser heraf.  

- Jeg har haft en rigtig god tid i FC Midtjylland. På det personlige plan har jeg følt, at jeg har fået et stort ansvar fra første dag og fået fantastiske muligheder for selv at udvikle mig i klubben. Jeg har enormt gode kolleger i trænergruppen, hvor der har været en god og stærk sparring, og samtidig kommer jeg godt ud af det med truppen. Så det bliver vemodigt at forlade klubben, når den tid kommer, fortæller den kommende U-landstræner, Lars Knudsen.

Cheftræner Jess Thorup er ærgerlig over at vinke farvel til en stor kapacitet i trænerteamet, men glæder sig på Lars Knudsens vegne.

- Jeg har været rigtig glad for det samarbejde, jeg har haft med Lars i trænerteamet gennem årene. Et samarbejde og en faglig sparring, der har udviklet mig og forhåbentligt også Lars. Lars har sin styrke i en nysgerrighed på spillet, en nørden og analyser af, hvilken retning spillet skal gå i, og jeg har nydt samarbejdet meget, siger cheftræner Jess Thorup og fortsætter:

- Det er altid trist at miste en fra teamet, som man har opbygget en god relation til, og som man har udviklet holdet i fællesskab med. Men sådan er det i fodboldverdenen, og jeg kan kun ønske Lars alt muligt held og lykke i det nye job, som jeg glæder mig rigtig meget til at følge ham i.

Pr. 1. juli tiltræder den erfarne træner jobbet som dansk U18- og U20-landstræner. Et arbejde Lars Knudsen glæder sig til at prøve kræfter med.

- Det er en super spændende mulighed for mig at komme til at arbejde med nogle af de største talenter i Danmark i den overgang, hvor de skal etablere sig som seniorer. Det ser jeg som en utrolig spændende udfordring, som jeg har lyst til at tage fat på, siger Lars Knudsen.

Inden da består Lars Knudsens trænergerning fortsat i at jagte sejre i Alka Superligaen og DBU Pokalen for FC Midtjyllands superligahold.