24.01.2020, 14:48 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: FC Midtjylland

Lasse Vibe scorede igen

Også Anders Dreyer kom på måltavlen for første gang i FCM-trøjen, da Silkeborg IF på Jysk Park vandt testkampen med 3-2

Som det var tilfældet i FC Midtjyllands første testkamp mod Esbjerg fB, stillede cheftræner Brian Priske også med to forskellige hold i fredagens testkamp mod Silkeborg IF på Jysk Park - et opgør som endte med en 3-2 sejr til Silkeborg IF.

FC Midtjylland-truppen var uden Mikael Anderson, Junior Brumado, Sory Kaba, Marc Dal Hende, Rasmus Nicolaisen, Manjrekar James og Frank Onyeka.

I de første 45 minutter havde Mikkel Andersen pladsen i målet, der var en forsvarskæde med Joel Andersson, Raphael Onyedika, Alexander Scholz, Paulinho, på midtbanen spillede Tim Sparv, Oliver Sørensen, Babajide David, Anders Dreyer og Aral Simsir, mens Lasse Vibe var frontangriber.

Opstillingen hos Silkeborg IF lignede idealopstillingen, men alligevel dominerede FCM-mandskabet inden pausen - der var efter en rolig indledning en chance til Aral Simsir, og både Anders Dreyer og Lasse Vibe forsøgte sig med fine skud, mens Babajide David brugte hovedet, da han sendte et skarpt Joel Andersson-indlæg tæt forbi værternes mål.

Der skulle dog gå 37 minutter, inden kampens første mål, og det hele blev sat smukt op af Babajide David.

Han førte i høj fart bolden frem i højre side, og han nåede hele vejen ned til tilbaglinjen, hvorfra han sendte en flad bold skråt bagud. Her var Anders Dreyer klar, og han scorede sikkert sit første FCM-mål.

Føringen holdt dog ikke så længe, for Silkeborg IF udlignede efter et hjørnespark, som Anders Hagelskjær nåede først frem til i det forreste område, og han snittede bolden i nettet.

Dén føring holdt dog heller ikke længe, for i første halvlegs døende sekunder slog Lasse Vibe til for anden kamp i træk, da han på bagkant af et FCM-hjørnespark, lidt klumpspil og en enkelt ripost, sendte gæsterne i front med 2-1.

I pausen skiftede FC Midtjylland ikke kun spillere men også formation, og det skete med Mikkel Andersen på mål, et forsvar med Oliver Sørensen, Erik Sviatchenko, Tobias Anker og Nikolas Dyhr, en midtbane med Kaan Kairinen, Jens-Lys Cajuste og Nicolas Madsen, mens angrebet bestod af Gustav Isaksen, Evander og Awer Mabil.

Den offensive opstilling gav mange fine muligheder efter pausen - Gustav Isaksen tvang med et skud Oscar Hedvall i Silkeborg-målet ud i en fin redning, Awer Mabil ramte stolpen efter fremragende oplæg fra Gustav Isaksen, og Mabil fik kort efter endnu en mulighed, som han sparkede over.

Jens-Lys Cajuste fik dog en endnu større chance, da en fejl i Silkeborgs opspil gav ham frit skud, men Oscar Hedvall leverede endnu en stærk redning.

Og så ..., ud af ingenting, et FCM-boldtab på midten af banen, omstilling til Silkeborg IF, og Jeppe Okkels udlignede til 2-2. Det var ikke en scoring efter spil og chancer - men det var skarpt udført - og det var det også få minutter senere, hvor indskiftede Valance Nambishi bragte hjemmeholdet foran 3-2 efter et hjørnespark.

Sådan sluttede det også på JYSK Park, hvor anden halvlegs eksperiment med tre mand på midtbanen bed fra sig offensivt, mens FCM-mandskabet i slutningen af kampen blev fanget i flere omstillinger.

Næste opgave er på tirsdag, hvor FC Midtjylland i Stockholm møder Hammarby.