03.11.2016, 13:40 | Af: | Foto: FCM Foto

Målmandstræner vil slå sin gamle klub

FC Midtjyllands målmandstræner Nikolai Pold har været mere end 30 år i AC Horsens. Søndag skal han for første gang i modstanderomklædningen

- Det bliver lidt mærkeligt. Jeg har aldrig været inde i modstanderens omklædningsrum. Det bliver en speciel oplevelse.

Sådan lyder det fra FC Midtjyllands målmandstræner Nikolai Pold, der på søndag for første gang er modstander på CASA Arena i Horsens.

- Som spiller og træner har jeg sammenlagt været i klubben i 30 år. Mine børn er begyndt at spille i klubben, min far var leder der i 20 år, og min lillebror er træner for U16-holdet, så der er ingen tvivl om, at AC Horsens altid har fyldt meget. Turen til stadion har jeg jo kørt en million gange, siger Nikolai Pold og supplerer.

- Det var ikke fordi, jeg var utilfreds, at jeg skiftede, det var fordi, jeg havde nogle sportslige ambitioner, jeg gerne ville udfordre. Der er mange gode mennesker i klubben, siger Nikolai Pold, der har den højeste målmandstræner-uddannelse inden for UEFA, UEFA Goalkeeper Advanced, og i dag er DBU-instruktør og underviser på uddannelsen.

Håneretten er på spil
I 1999 begyndte han som ungdomstræner i AC Horsens, og i 2006 blev han målmandstræner for superligatruppen. Derfor er der meget mere end blot tre point på spil for Nikolai Pold søndag eftermiddag i Horsens.

- Når man kommer til en større klub, som FC Midtjylland er, må det gerne afspejle sig i resultaterne, når man møder sin gamle klub. Så selvfølgelig betyder det meget at få tre point med – også i forhold til håneretten. Jeg møder stadig mange i bybilledet, så de skal helst ikke kunne drille mig med, at jeg er taget til den forkerte klub, siger Nikolai Pold.

Han har stadig kontakt til folk i klubben, og AC Horsens-holdleder Glenn Nielsen dukker fast en gang om ugen op på FCM-målmandstrænerens display på mobilen.

- Jeg kan huske, da Glen var fire-fem år og løb rundt på træningsbanen til førsteholdets træninger. Nu er han holdleder for superligaholdet sammen med sin far. Jeg har fulgt ham gennem hele hans opvækst, og han ringer stadig en gang i ugen og spørger til, hvordan det går, smiler Nikolai Pold, der tog første stik mod sin tidligere klub med 5-2-sejren på MCH Arena.

Søndag klokken 14.00 skal andet stik så tages mod klubben, der gav ham chancen som målmandstræner.