09.10.2019, 10:45 | Af: | Foto: Getty Images

Mange FCM-spillere i landsholdstjeneste

Hele 16 spillere er rejst med deres respektive landshold og flere står overfor mulig debut. Få overblikket her

Efter sejren over Silkeborg IF trådte vi ind i efterårets anden landsholdspause og det betyder, at flere spillere ikke er til stede til træningen i FC Midtjylland - i stedet er de rejst ud i verden for at repræsentere deres landshold.

I Europa går EM-kvalifikationen ind i en afgørende fase og her kan både Tim Sparv og Jesper Hansen komme i aktion. Sparv er anfører for det finske landshold, som pt. indtager andenpladsen i gruppe J, efter Italien og foran Armenien, og med en udekamp mod gruppens nummer fire, Bosnien-Hercegovina, og en hjemmekamp mod Armenien, kan finnerne spille sig tæt på en billet til slutrunden. 

Jesper Hansen er med Danmark, som står overfor et topopgør mod Schweiz og dernæst en testkamp mod Luxembourg. Både Finlands og Danmarks kampe spilles den 12. og den 15. oktober.  

Awer Mabil jagter VM-deltagelse, når den asiatiske kvalifikationsturnering fortsætter. Australien vandt den første gruppekamp med 3-0 over Kuwait og møder nu Nepal på hjemmebane, inden der venter en udekamp mod Taiwan. Kampene spilles den 10. og den 15. oktober.  

Sory Kaba er fast mand på den guineanske landshold og denne landsholdssamling er ingen undtagelse. Guinea møder Comorerne i Frankrig den 12. oktober og Chile i Spanien den 15. oktober – begge opgør er testkampe. 

FC Midtjylland er ligeledes repræsenteret på flere U-landshold. Ved den forrige landsholdssamling fik Jens-Lys Cajuste debut for det svenske U21-landshold og landstræner Roland Nilsson har igen sendt bud efter Cajuste. Sverige spiller kvalifikation til U21-EM og møder Island og Luxembourg. 

Mødet med Island bliver samtidig et møde med to holdkammerater. Her er både Mikael Anderson og målmand Elias Olafsson, som i denne sæson er udlejet til Aarhus Fremad, udtaget. Island indledte kvalifikationen med en 6-1 sejr over Armenien og nu venter møder med Sverige og Irland. Kampene spilles den 12. og den 15. oktober. 

Den danske U21-landshold er samlet i Jetsmark forud for opgørene mod Nordirland og Finland i EM-kvalifikationen. Her er både Nicolas Madsen og Japhet Sery Larsen, der er udlejet til Brentford, udtaget for første gang og kan dermed få debut for U21-landsholdet i kampene den 12. og den 15. oktober.  

På U19-landsholdet er Midtjylland repræsenteret med hele fire spillere. Gustav Isaksen og Nikolas Dyhr, samt Oliver Sørensen og Tobias Anker fra U19 er alle en del af det landshold, som rejser til Irland og møder værtsnationen i to venskabskampe.  

Derudover er U19-spillerne Kristoffer Lund, Aral Simsir og Mads Hansen samlet med det danske U18-landshold, mens Pyry Hannola skal repræsentere Finlands U19.  

Vi ønsker alle spillere held og lykke i landsholdstrøjen.