23.04.2017, 21:04 | Af: Martin Dons | Foto: Getty Images

Manglende skarphed blev dyrt i Parken

FC Midtjylland spillede sig til flere gode muligheder, men skarpheden manglede, også vandt et kynisk hjemmehold

Der var ikke nogen, der kunne havde indvendt nogen, hvis FC Midtjylland her til aften havde lavet en kasse eller to i nationalarenaen mod FC København. For FC Midtjylland kom frem til flere store muligheder i opgøret, men effektiviteten manglede.

Modsat var hjemmeholdet uhyre kyniske på de få muligheder, de fik, og derfor vandt FC København med 3-1 i en underholdene kamp, der bød på masser af intensitet og i lange perioder flot FCM-spil.

Andreas Cornelius viste første gang skarphed allerede efter syv minutter, da han kom højest på et FCK-indlæg og headede 1-0-føringen i hus for hjemmeholdet.

Både før og efter scoringer fik FC Midtjylland spillet sig til store chancer. Allerede i kampens andet minut flugtede Rilwan Hassan en afslutning af sted mod mål, men Robin Olsen leverede en fin redning. Og han blev en vigtig mand for københavnerne.

Han reddede nemlig også hjemmeholdet, da Mikkel Duelund i begyndelsen af anden halvleg spillede Filip Novak alene med keeperen. Men igen kom svenskeren i vejen.

Efter 57 minutter kunne han dog intet stille op mod et brag af et langskud fra Mikkel Duelund, men uheldigt for midtbanetalentet kom overliggeren i vejen.

I det hele taget pressede midtjyderne hårdt på for en udligning, og både Jonas Borring og Bruninho kom frem til gode muligheder i opgøret.

Men hvor skarpheden manglede for midtjyderne, så var det lige omvendt for hjemmeholdet. For de kom ikke frem til meget, men når de gjorde, var de hamrende effektive. Det viste Andreas Cornelius igen med ni minutter tilbage, og blot tre minutter udbyggede Peter Ankersen føring til 3-0.

Inden slutfløjet fik FC Midtjylland reduceret efter godt samspil mellem to indskiftede spillere. Rafael van der Vaart, der fik comeback efter sin skadesperiode, fandt Gustav Wikheim, der scorede til 3-1.

Alka Superliga, runde 30:
FC København - FC Midtjylland 3-1 (1-0)

7’ 1-0 Andreas Cornelius
81' 2-0 Andreas Cornelius
84' 3-0 Peter Ankersen
87' 3-1 Gustav Wikheim

Advarsler:
27’ Filip Novak, FCM
31’ Andreas Cornelius, FCK
35’ Mathias Jørgensen, FCK
35’ Peter Ankersen, FCK

Holdopstillinger (Udskiftninger):
FCM, 4-1-4-1:

Johan Dahlin, Rasmus Nissen Kristensen, Kian Hansen, Markus Halsti, Filip Novak, Janus Drachmann, André Rømer (77’ Rafael van der Vaart), Mikkel Duelund, Rilwan Hassan (72’ Gustav Wikheim), Bruninho (61’ Jonas Borring), Paul Onuachu

Bænk: Mikkel Andersen, Rasmus Nicolaisen, Marc Dal Hende, Jonas Borring, Simon Kroon, Rafael van der Vaart, Gustav Wikheim

Dommer:
Jens Maae

Tilskuere:
14.376