22.09.2019, 09:42 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Marc Dal Hende: Presset er på FCK

FCM-backen glæder sig til en af de kampe, man lever for som fodboldspiller

Når Marc Dal Hende og FC Midtjylland søndag aften træder ind i Parken i København, venter der en af de kampe, som alle fodboldspillere elsker.

Sådan siger den 28-årige FCM-back inden topmødet med FC København i 3F Superligaen - en kamp hvor gæsterne skal forsøge at forsvare og gerne udbygge den nuværende afstand på fire point ned til hjemmeholdet.

- Det er virkelig en stor kamp, som jeg og de øvrige i klubben ser frem til. Vi er sammen med FCK stukket lidt af fra de øvrige klubber i de indledende runder i denne sæson, og de to klubber har vist sig at være stærkere end de øvrige indtil nu. Det bliver en spændende og tæt kamp mellem to stærke hold, forudser Marc Dal Hende, som derfor heller ikke forventer, det bliver nødvendigt med de store peptalks inden opgøret fløjtes i gang.

- Tændingen er der automatisk, og man får den der sunde kriller i maven, når kampstart nærmer sig. Det bliver så fedt, siger FCM-backen.

Han er med på, at FCK er ramt af lidt skader i øjeblikket, og at københavnerne senest har haft et par svipsere mod AaB og Hobro IK.

- Det kan da godt være, det ikke er et FCK-mandskab i sin bedste udgave lige nu, men vi må ikke glemme, at de indledte sæsonen meget overbevisende. Nu er søndagens kamp også lidt speciel forstået på den måde, at den har sit helt eget liv - det handler om at være der på dagen - og der er vist ingen tvivl om, at det største pres hviler på dem. De kan ikke tåle at tabe den kamp, for så er de syv point efter os efter bare 10 spillerunder, hvilket jo ikke ser godt ud for dem, siger Marc Dal Hende.

For FC Midtjylland handler det ifølge Marc Dal Hende om at skabe så stor afstand som muligt i løbet af efteråret, og det skal i første omgang ske med en stærk og skarp indsats søndag aften.

- Vi har som det første hold nogensinde i Superligaen kun lukket to mål ind efter ni spillerunder. Det ene mål var et afrettet skud, det andet et straffespark, så selv om vi i sæsonens første kampe ikke ramte vores ønskede niveau spillemæssigt, står vi i dag med masser af selvtillid og en kæmpe tro på os selv. Det bringer vi med ind til kampen mod FCK, lover Marc Dal Hende, som sædvanen tro ikke er bange for at komme med en frisk melding på kampens udfald:

- Jeg tror, vi vinder 1-0 over FCK. Sory Kaba scorer for os.