22.09.2018, 10:42 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Marc Pedersen nød tiden på FCM's akademi

SønderjyskE-anføreren var skuffet over ikke at få tilbudt kontrakt i FCM i sine unge år - men han kæmpede videre og har skabt sig en flot karriere

Det er efterhånden en del år siden, hvilket Marc Pedersen afslører, da han fortæller om sin tid på FC Midtjyllands akademi.

- Claus Steinlein stod for det, og trænerne hed Svend Graversen og Rasmus Ankersen.

Den stærke SønderjyskE-anfører var blandt de første spillere på FC Midtjyllands akademi, og søndag står han atter ansigt til ansigt med den klub, hvor han skabte fundamentet til sin flotte karriere, som efter tiden på akademiet bød på Vejle Boldklub, Randers FC (leje), Djurgården i Sverige, FC Fredericia, og siden sommeren 2015 SønderjyskE - og han husker stadig tilbage på tiden som skøn, hyggelig men også hård.

- Jeg kom til FCM-akademiet fra Give på et af de yderste mandater, og jeg var ikke i nærheden af at være blandt de bedste. Der skulle virkelig arbejdes for det, og det var en stor omvæltning for mig, husker Marc Pedersen.

Der var 16 unge, usikre men også ærgerrige fodboldspillere, som skulle bo tæt sammen, passe skolen og samtidig drømte de om præcis det samme - en kontrakt med FC Midtjyllands bedste hold.

- Der var mange forskellige personligheder fra alle egne af landet, som skulle finde ud af det, og akademiet var så nyt, at den nuværende struktur ikke var på plads. Vi var en slags prøveklude, siger Marc Pedersen, som med en sjov anekdote afslører, at der var kamp om hver eneste millimeter i hierarkiet.

- Jeg boede ved siden af Christian Sivebæk på akademigangen, og vi kunne slet ikke sammen dengang, siger Marc Pedersen grinende og tilføjer hurtigt:

- I dag er vi bedste venner privat.

Da tiden på akademiet nærmede sig sin afslutning, var Marc Pedersen anfører på U19-mandskabet, men alligevel var der ikke udsigt til, at han skulle få en aftale med FC Midtjylland efter akademitiden.

- Det skuffede mig virkelig dengang, og jeg troede, at hele verden stoppede - men jeg har aldrig været bitter, og det er jeg stadig ikke. Jeg konkurrerede med navne som Winston Reid og Simon Kjær, så det var stærke folk. På et tidspunkt kom Vejle Boldklub på banen, og så var FCM ikke så uinteresseret længere, men jeg endte med at skifte til Vejle. Derfra skaffede jeg mig en karriere, som jeg er meget tilfreds med, fortæller Marc Pedersen, som i dag er 29 år og et glimrende billede på, hvad SønderjyskE er garant for: Dedikation, vilje, hårdt arbejde og stort hjerte.

I dag beskriver han FC Midtjylland som en klub gennemsyret af vinderinstinkt, og han ser frem til kampen på Sydbank Park søndag klokken 12.00.

- Det bliver en fantastisk kamp, siger han og tilføjer grinende:

- Altså for de lyseblå.