08.03.2019, 21:00 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Mayron George sørgede for sejrsmålet i Hobro

FC Midtjylland vandt med 2-1 på DS Arena - men der var ikke mindst i første halvleg chancer til mere

Fredag aften gæstede FC Midtjylland DS Arena i Hobro, hvor 2014 tilskuere var på plads, og cheftræner Kenneth Andersen havde ændret i sin startopstilling i forhold til mandagens hjemmekamp mod FC Nordsjælland.

Frank Onyeka afløste Rilwan Hassan blandt de 11 startende mod Hobro IK, og Marc Dal Hende var også tilbage efter endt karantæne, så han indtog sin sædvanlige plads på venstre kant.

Også på udskiftningsbænken var der nye ansigter, da både Tim Sparv og Gustav Wikheim var tilbage efter skadespauser, så på mange måder var der positive vinde hos gæsterne, mens den ellers bidske fredags-storm var gået til ro, da spillerne løb på banen.

For øjnene af blandt andre byens mest berømte og afgjort hurtigste mand, Tom Kristensen, satte FC Midtjylland sig straks massivt på kampen, og efter 12 minutter bød Awer Mabil på en scoring første gang, da han sendte et flot langskud lige forbi målrammen.

Kort efter var han endnu engang tæt på, og denne gang måtte Hobro-målmand Jesper Rask, med hjælp fra stolpen, præstere en flot redning i bestræbelserne på at holde gæsterne fra scoring.

Men så gik den ikke længere for værterne - og det var brasilianske Evander, som åbnede scoringen, da han med et forrygende langskud sendte bolden i nettet, og han fik også muligheden for at øge til 2-0 10 minutter senere, men helt fri for mål sparkede han fladt forbi.

Inden pausen viste Jesper Rask endnu engang klassen i Hobro-målet, atter med hjælp fra den ene opstander, og denne gang var det Frank Onyeka, som forsøgte sig med et hovedstød.

Der blev dog ikke scoret yderligere i de første 45 minutter, men FCM-dominansen var til at få øje på - 6-0 i skudstatistik og en boldbesiddelse på hele 77 procent.

Dominansen var dog ikke meget værd, da anden halvleg var seks minutter gammel, for her udlignede Hobro IK såmænd. Edgar Babayan modtog bolden i venstre side, og efter et træk mod midten sparkede han bolden ind i det lange hjørne uden chance for Jesper Hansen i gæsternes mål.

Noget af en nedtur for FCM-mandskabet efter den voldsomme spildominans i de første 45 minutter, og der var da også hurtigt bud efter et nyt føringsmål, først ved Evander og i samme minut headede Marc Dal Hende bolden snert over Hobro-målet. 

Der skulle dog tålmodighed til, for der skulle gå 80 minutter, inden gæsterne igen kom i front - denne gang med Evander i oplæggerens rolle.

Han slap fri i højre side af Hobro-feltet, og med en præcis tværpasning fandt han indskiftede Mayron George, som sørgede for 2-1 scoringen tæt under mål.

I de sidste minutter af opgøret formåede ingen af holdene for alvor at spille sig frem til åbne chancer, og dermed kunne gæsterne rejse mod syd med tre vigtige point efter stærke præstationer af blandt andre Evander, Joel Andersson og Frank Onyeka

FC Midtjylland tangerede dermed også klubrekorden for flest udesejre i træk, nemlig fem, og Hobro IK er sikkert ikke så glade for kampene mod midtjyderne, som nu har taget 28 af 30 mulige Superligapointmed sig fra de indbyrdes opgør.