28.04.2016, 12:00 | Af: | Foto: FCM Foto

Mentaltræner skal prøve kræfter med erhvervslivet

Rene Petersen stopper efter fem år som mentaltræner i FC Midtjylland efter sæsonen. Jeg forlader et drømmejob, siger han

Det er fem år siden, Rene Petersen begyndte at sætte mentalform på skemaet i FC Midtjylland. Men til sommer er det slut for den 40-årige mentaltræner, der skal prøve kræfter med erhvervslivet.

- Det er altid en svær beslutning, når man forlader et drømmejob. Jeg har haft det fantastisk i FC Midtjylland. Det ville have været nemmere, hvis man ikke var tilfreds, men jeg har været fuldt ud tilfreds og kunne se masser af perspektiver, siger Rene Petersen.

- Men engang imellem opstår der nogle chancer, man er nødt til at forfølge, og det føles rigtigt nu. Jeg har fantastiske kolleger og arbejder med nogle fantastiske spillere, og når man arbejder med mennesker og er passioneret for det, så er det altid svært at skal skifte.

Mentalform på dagsodenen
I den første tid arbejdede mentaltræneren primært med talenterne på Akademiet. Siden tog jobbet fart, og for to og et halvt år siden blev han den første fuldtidsansatte mentaltræner i en superligaklub.

- Det har været en rejse fra Akademiet til Superligaen, hvor jeg har været med til at bygge en mental strategi op. Vi har fået integreret den mentale del som en lige så vigtig del som den fysiske træning, fortæller Rene Petersen.

- Lige såvel som man skal være i fysisk form, skal vi være i mental form, og det har vi gjort formelt, uddyber Rene Petersen, der har fået skabt adfærdsmæssige og mentale strategier for spillere og trænere i klubben.

Skal arbejde med erhvevstalenter
Nu venter nye udfordringer i Brande, hvor mentaltræneren skal få det bedste frem i talenterne hos Jack and Jones, Selected og Adpt.

- Det er endnu en drømmerejse bare i erhvervslivet, hvor jeg skal gøre mange af de samme ting, som jeg har gjort i FC Midtjylland. Jeg skal udvikle mennesker og få det bedste potentiale frem i den enkelte, så de kan præstere. Indtil videre har mit arbejde været at udvikle fodboldspillere, nu bliver det at udvikle unge, upcoming erhvervsledere og spare med nuværende erhvervsledere både nationalt og international, siger Rene Petersen.

I FC Midtjylland ærgrer man sig over at miste sin mentaltræner, men omvendt er man også stolte over, at man kan sende ham videre til en stor, international virksomhed.

Har gjort kæmpe forskel
- Vi er stolte over, at Rene nu tager næste step og kommer til en stor erhvervsvirksomhed, siger sportsdirektør Claus Steinlein.

- Rene har gjort en kæmpe forskel. Han har været her i fem år og har været med til at bygge en kultur op, hvor der er fokus på det mentale. Vi har været rigtig glade for ham, siger Steinlein, der nu er på jagt efter den helt rigtige afløser.

- Renes afgang betyder, at vi skal ud og finde en ny. Derfor går vi nu i gang med at lede efter den helt rigtige person.

Rene Petersen gør sæsonen færdig i FC Midtjylland.