24.06.2020, 09:59 | Af: Mads Jakobsen | Foto: Getty Images

Midtbanemotor underskriver femårig aftale

18-årige Oliver Sørensen Jensen har sat sin underskrift på en ny aftale, der knytter ham til FC Midtjylland til sommeren 2025

Han har altid været god til at tage næste step – som U15-spiller spillede han U17-fodbold, som U17-spiller stod den på U19-fodbold – og i Youth League har han ligeledes vist højt niveau. 

Således lød det, da Oliver Sørensen Jensen for et år siden forlængede sin aftale til sommeren 2022, og det har tilsyneladende ikke ændret sig. Som førsteårs U19-spiller har han netop underskrevet en femårig aftale med FC Midtjylland. En aftale, der bringer ham tættere på førsteholdstruppen, og det næste store mål. 

- Jeg har været tæt inde omkring førsteholdet, og det har allerede givet mig nogle gode erfaringer. Seniorfodbold er anderledes end ungdom, så jeg suger til mig; observerer hvordan de gør det og lærer noget nyt hver dag. Jeg håber, at få debut i denne sæson, og efter sommer vil jeg træne fast med. Det er mine mål for den nære fremtid, fortæller Oliver Sørensen. 

Den unge midtbanemotor, og anfører på U19-mandskabet, fik sin opvækst på Fyn, hvor han spillede i Nørre Åby, Strib og OKS, inden turen gik til FC Midtjylland, og det vækker glæde, at han nu har indfriet et markant mål. Selvom han ved, at der fortsat venter hårdt arbejde.  

- Jeg er naturligvis stolt. Det er et stort øjeblik for mig, og det har været mit altoverskyggende mål, siden jeg kom hertil som 13-årig. Jeg skal fortsætte med at udvikle mig og forbedre de tekniske elementer i mit spil. Det er der mit fokus ligger. 

En usædvanlig dynamik
Oliver Sørensen startede i FC Midtjylland som U14-spiller, og det vækker stolthed hos akademichef Flemming Broe at kunne tilbyde en professionel aftale til en spiller, der har været gennem hele systemet. 

- Det er en stor glæde at kunne føre Oliver ind i førsteholdstruppen. Han er med stor ydmyghed gået fra U14 til nu at underskrive en femårig fultidsaftale, og når vi ser ham på banen, er vi ikke i tvivl om, at han er på rette vej. 

Det er dog ikke kun på akademigangene, at de har fået glæde af Oliver Sørensens evner inden for kridtstregerne. Midtbanespilleren har trænet med Superligatruppen og var med på bænken i dette års pokalturnering. 

- Vi har at gøre med en spiller, der besidder en usædvanlig dynamik. Det er hans helt store force, hans motor er outstanding. Fysisk kan han allerede nu være med på højeste niveau, det har vi set på hans sprint- og løbekapacitet, fortæller sportschef Svend Graversen og uddyber: 

- Og så er han enormt dygtig til at tilpasse sig det næste niveau. Han stræber konstant efter at dygtiggøre sig, og det er, som ung spiller, utroligt vigtigt. Han evner at bevare fokus, selv når han er udfordret, og det er en stor kvalitet. 

Sørensen står noteret for 13 kampe i U19 ligaen og seks i UEFA Youth League, hvor det er blevet til hele fire mål og to assists. Han har fået trøjenummer 24.