29.07.2019, 17:20 | Af: | Foto: FC Midtjylland

Midtjylland nedlagt i Reserveligaen

Det blev til et unødvendigt stort nederlag, da Viborg FF vandt dagens lokalopgør i Reserveligaen med 5-1

Efterårets Reserveliga blev indledt med en 7-1 sejr over Esbjerg, men mandag eftermiddag var det FC Midtjyllands tur til at få ørene i maskinen. 

Under bagende sol på Viborg FF’s træningsanlæg blev opgøret indledt med høj intensitet, dog virkede spillerne til tider hæmmet af den tørre bane. Det var dog ikke til at få øje på, da Artem Dovbyk efter godt et kvarters spil bragte gæsterne i front. Et aggressivt pres fra Sory Kaba og Nikolas Dyhr resulterede i en farlig omstilling. Kaba tog bolden med ind i feltet og lagde den til rette for en fremadstormende Mads Døhr Thychosen, som dog blev nedlagt i samme øjeblik som han modtog bolden. Bolden sprang herfra over til Dovbyk, der uden betænkningstid hamrede den i netmaskerne.

Kort efter var Mikael Anderson tæt ved at tilkæmpe sig en friløber, men Viborg forsvaret fik fravristet ham bolden efter et par forsøg. I stedet fik Viborg udlignet, da Christian Moses sendte et veludført spark i mål fra godt 20 meter. Det skulle også blive 2-1 til de grønblusede. Prøvespilleren Jonatan Frimann løb en dyb stikning op, og selvom Manjrekar James var lige i hælene på ham, fik han sendt en flad afslutning ind bag Mikkel Andersen. 

FC Midtjylland havde flere store muligheder for at udligne inden pausen, hvor Kaba måtte se sig afvist af stolpen og ligeledes fik annulleret en scoring for offside. Et mål blev det dog ikke til og den guineanske landsholdsangriber blev i pausen erstattet af U19 Ligaens topscorer Casper Tengstedet, mens John Ndjate tog over for Kristoffer Lund. 

Anden halvleg blev indledt med et midtjyske overtag i spil og chancer, hvor Dovbyk flere gange var på spil, men Viborg FF var kyniske og vekslede efter en times spil et hjørnespark til mål. Trænerteamet sendte herefter Mads Hansen og Pyry Hannola i aktion, men trods et mindre pres på Viborg, blev kampen lukket, da Ndjate med ulovlige midler nedlagde Moses i feltet. Angriberen gik selv til bolden og eksekverede sikkert til stillingen 4-1. 

I slutfasen havde den indskiftede duo Casper Tengstedt og Jibril Abubakar flere gode muligheder, mens skarpheden udeblev og i stedet kunne Viborg banke de sidste søm i kisten, da Sofus Berger satte foden på et indlæg og sendte endnu et Viborg-mål ind bag en sagesløs Mikkel Andersen.  

Næste opgør i Reserveligaen spilles den 10. september på udebane mod Esbjerg fB. 

Kampfakta
Viborg FF-FC Midtjylland 5-1 (2-1)

0-1 Artem Dovbyk (17.)
1-1 Christian Moses (24.)
2-1 Jonatan Frimann (29.)
3-1 Tobias Bech (60.)
4-1 Christian Moses, straffespark (67.)
5-1 Sofus Berger Brix (86.)

FC Midtjyllands startopstilling
Mikkel Andersen, Manjrekar James, Søren Reese, Kristoffer Lund, Nikolas Dyhr, Mads Døhr Thychosen, Tim Sparv, Mikael Anderson, Awer Mabil, Sory Kaba, Artem Dovbyk 

Bænken
Oliver Ottesen, John Ndjate, Pyry Hannola, Casper Tengstedt, Mads Hansen, Jibril Abubakar

Viborg FF’s startopstilling
Can Dursun, Simon Søndergård, Nikko Boxall, Simon Trier, Jacob Dehn, Emil Scheel, Mads Kjellerup, Casper Gandrup, Tobias Bech, Christian Moses, Jonatan Frimann.