30.04.2019, 15:35 | Af: | Foto: FC Midtjylland

Midtjylland udlignede chokstart i profileret reservedyst

Der var masser af velkendte Superliga-ansigter på banen, da SønderjyskE og Midtjyllands reserver i dag spillede 3-3 i Haderslev

Reserveliga: SønderjyskE-FC Midtjylland 3-3 (2-2)

Solen stod højt over træningsanlægget i Haderslev, da dommeren fløjtede dagens opgør i Reserveligaens Pulje 3 mellem SønderjyskE og FC Midtjylland i gang. Om det var solen der blændede de midtjyske spillere skal være usagt, men der var ikke spillet mere end to minutter før Oliver Ottesen i Midtjylland-målet måtte hente kuglen ud af nettet. Efter et skarpt indlæg fra venstre side befandt den unge SønderjyskE-angriber Peter Christiansen sig alene bagerst i feltet og herfra flugtede han resolut bolden i nettet til en tidlig føring. Bare to minutter senere var samme Peter Christiansen på spil igen og fordoblede føringen med en afslutning midt for mål.

En chokstart for Midtjylland, men inden SønderjyskE havde jublet færdigt bragte Artem Dovbyk fornyet liv ind i opgøret. Den tilbagevendte ukrainske angriber rev sig løs i feltet og stangede et perfekt serveret indlæg fra Rafal Kurzawa i mål. Målet gav Midtjylland fornyet tro på tingene og efter blot et kvarter blev den sønderjyske chokstart udlignet. Kurzawa satte indersiden på et tidligt, fladt indlæg og udplacerede den tyske prøvemålmand Maurice König.

Udligningen satte sit præg på begge mandskaber, der forsøgte at tilkæmpe sig kontrol over kampen og det resulterede i færre chancer. Efter en halv time opfangede Artem Dovbyk en kort tilbagelægning, men hårdt presset af to forsvarsspillere havde ukraineren ikke held med sit chip. Få minutter senere var Dovbyk på spil igen, men efter et par skudfinter på feltkanten, blev hans afslutning blokeret og han kunne derfor se bolden triller snært forbi stolpen. 

Midtjylland benyttede pausen til at give en spillysten Artem Dovbyk fyraften, ind i stedet kom Henry Uzochokwu. Det var dog SønderjyskE der kom bedst ud til anden halvleg og Oliver Ottesen måtte ud i en stor redning, efter et hovedstød fra tæt hold, for at holde balance i regnskabet. 

Modsat første halvleg var kampen efter pausen chancefattig. Som kampen skred frem blev Midtjylland dog mere og mere dominerende på bolden og det skulle resultere i en føring kort før tid. Rilwan Hassan satte to mand af, inden den tredje pikkede bolden fra ham. Til Midtjyllands held endte bolden for fødderne af Ayo Okosun, der, uden tøven, hamrede bolden i mål fra 20 meter.

Bedst som det lignede et flot comeback, dukkede Jeppe Simonsen op og scorede til 3-3 med et fladt spark i det lange hjørne. Flere mål blev det ikke til og dagens reservedyst sluttede dermed 2-2 efter et hæsblæsende første kvarter. 

Med det uafgjorte resultat haler Midtjylland ind på Vejle i toppen af tabellen, hvor Ulvene fortsat indtager andenpladsen – dog med en kamp i hånden: 

Reserveliga, Pulje 3

Kampfakta
1-0: Peter Christiansen (2’)
2-0: Peter Christiansen (5’)
2-1: Artem Dovbyk (7’)
2-2: Rafal Kurzawa (15’)
2-3: Ayo Okosun (80’)
3-3: Jeppe Simonsen (88’) 

FC Midtjylland
Oliver Ottesen, Jens-Lys Cajuste, Sonni Nattestad, Rasmus Nicolaisen, Mads Døhr Thychosen, Rafal Kurzawa, Ayo Okosun, Bozhidar Kraev, Rilwan Hassan, Junior Brumado, Artem Dovbyk

Udskiftninger
46: Artem Dovbyk ud, Henry Uzochokwu ind
50: Mads Døhr Thychosen ud, Lukas Giessing ind 
60: Sonni Nattestad ud, Antonis Martis ind 

SønderjyskE
Maurice König, Ramon Rodrigues, Rasmus Vinderslev, Joao Pereira, Jeppe Simonsen, Marcel Rømer, Victor Mpindi, Søren Frederiksen, Peter Christiansen, Senad Jarovic, Marco Rojas

Udskiftninger
60: Ramon Rodrigues ud, Ture Blaue ind
60: Victor Mpindi ud, Mads Hansen ind
60: Marco Rojas ud, Mads Hvilsom ind
65: Marcel Rømer ud, Jeppe Jordoson ind
73: Senad Jarovic ud, William Tchuameni ind