02.07.2018, 14:00 | Af: | Foto: Getty Images

Mikael Anderson får lejeaftale i Æresdivisionen

Den unge tekniker spiller næste sæson hos S.B.V. Excelsior i Holland

I sidste sæson havde Mikael Anderson et succesrigt lejeophold hos Vendsyssel FF i den danske 1. division, og på den baggrund, sammenholdt med en flot opstartsfase hen over sommeren i FC Midtjylland, er han nu klar til langt større udfordringer.

Det får Mikael i det kommende år hos S.B.V. Excelsior, som sidste sæson sluttede som nummer 11 i den hollandske Æresdivision. 

- Jeg er meget glad og stolt, og jeg er samtidig bevidst om, at det er stort skridt – jeg går jo nærmest fra den danske 1. division til den hollandske Æresdivision – men jeg føler, jeg er klar til udfordringen, siger Mikael Anderson, som netop er fyldt 20 år.

Udlejningen skal ikke ses som et udtryk for, at den kreative midtbanespiller er på vej væk fra FC Midtjylland – snarere tværtimod, understreger sportschef Svend Graversen.

- Vi tror fuldt og fast på Mikael, hvilket vi altid har gjort, og vi ser opholdet i Æresdivisionen som en mulighed for, at han udvikler sig endnu mere, så han om et år er klar til at træde direkte ind på holdet her i FC Midtjylland. Mikael gjorde det flot i Vendsyssel, han har haft en rigtig fin sommeropstart, så vi ser frem til at følge ham i Holland – blandt andet mod sin tidligere holdkammerat i skikkelse af Rasmus Nissen i Ajax, siger Svend Graversen.

Mikael Anderson er allerede rejst til Holland for at tiltræde i Rotterdam-klubben, og selv om han ikke kan et eneste hollandsk ord endnu, er han fuld af fortrøstning.

- Det skal jeg nok lære hurtigt, og den teknisk betonede spillestil i Holland, med masser af en mod en-situationer, passer fint til min måde at spille fodbold på. Jeg har efter en periode, hvor jeg tilbragte mere tid i styrkerummet end på banen på grund af skader, været forskånet for den slags, og det giver selvfølgelig overskud og øger selvtilliden, siger Mikael Anderson, som håber kontinuiteten fortsætter i S.B.V. Excelsior, der blev stiftet helt tilbage i 1902.

Fakta
Mikael Anderson
Født den 1. juli 1998 i Reykjavik
Han er kendt som en kreativ og teknisk stærk midtbanespiller
Han har spillet ungdomslandskampe for både Danmark og Island
Han har også rødder i USA og på Jamaica
Kontrakten med FC Midtjylland løber til sommeren 2021
I sæsonen 2017/18 var han udlejet til Vendsyssel FF

Få din egen plads, når vi skal forsvare guldet og jagte succes i Champions League.
Se alle fordele her