31.08.2018, 21:11 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Mikkel Duelund solgt til Dynamo Kiev

FC Midtjyllands sportschef Svend Graversen roser midtbanespilleren for en helt unik rejse

Først blev Rasmus Nissen solgt til den hollandske storklub Ajax Amsterdam, siden blev Andreas Poulsen solgt til den tyske storklub Borussia Mönchengladbach, og nu er Mikkel Duelund solgt til den ukrainske storklub Dynamo Kiev – man kan roligt sige, at 2018 har udviklet sig til en fed understregning af kvaliteten på FC Midtjyllands akademi, hvor ovennævnte trio har haft sin gang.

- Mikkel kan ikke roses nok for den rejse, han har taget. Han er et unikt talent, og vi er naturligvis stolte af, at vi nu, for tredje gang i år, sender en spiller med en fortid på akademiet videre til en europæisk storklub, siger FC Midtjyllands sportschef Svend Graversen.

Han fremhæver Mikkels nye arbejdsgiver som en kæmpe klub, der tidligere har haft navne som Oleg Blokhin, Ihor Belanov samt Andriy Shevchenko på lønningslisten, og klubbens pokalskab er sandsynligvis med dobbelte låger, mindst, for Dynamo Kiev har blandt andet vundet 13 mesterskaber og ni pokalmesterskaber i det tidligere Sovjetunionen, mens det i Ukraine er blevet til 15 mesterskaber og 11 pokaltitler.

- En af de unge spillere, som hurtigst har nået 100 kampe i FC Midtjylland, er Mikkel, og sammen med Pione Sisto er han den spiller, som har selvtrænet mest i sin tid i klubben. Det er fantastisk, at han nu, i en så ung alder, er moden og klar til at tage springet til en kæmpe klub som Dynamo Kiev, siger Svend Graversen.