15.08.2019, 22:42 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Miraklet udeblev på Ibrox Stadium

FC Midtjylland er ude af Europa League efter nederlaget på 3-1 i Skotland

FC Midtjylland jagtede torsdag aften miraklet foran 47.000 tilskuere på Ibrox Stadium i Glasgow, hvor værterne havde en 4-2 sejr med fra Herning fra det første opgør i tredje kvalifikationsrunde af Europa League.

Cheftræner Kenneth Andersen havde fem nye med i startopstillingen i forhold til sejren i Horsens i søndags - ind på holdet kom Erik Sviatchenko, Frank Onyeka, Evander, Joel Andersson og Gustav Wikheim, og efter tre minutter kunne gæsterne faktisk have fået en forrygende start på opgøret.

Med et frækt træk slap Mikael Anderson fri i Rangers-feltet, men midtbanespillerens flade afslutning strøg akkurat forbi fjerneste stolpe hos hjemmeholdet.

Det var så også det, for Rangers satte sig derefter på kampen, og efter 14 minutter udnyttede Morelos et kiks i FCM-defensiven - 1-0 til Rangers og 5-2 samlet - og Morelos var ikke færdig med at gøre sig bemærket, da han seks minutter inden pausen serverede et perfekt indlæg til Ojo, som ubesværet tordnede 2-0 målet ind bag en sagesløs Jesper Hansen.

Hos FC Midtjylland var Sory Kaba ene om at udfordre skotterne i de første 45 minutter, og derudover måtte Jesper Hansen vise sin klasse et par gange, da Rangers-spillerne bød på yderligere scoringer.

I pausen kom Awer Mabil på banen i stedet for Jens Lys Cajuste, men den australske landsholdsspiller nåede kun fire minutter på græsset, inden skotterne jublede igen.

Atter var det Morelos, og denne gang sendte han fra tæt hold bolden op i nettaget til 3-0.

I minutterne derefter fik FC Midtjylland spillet sig frem til et par chancer, begge gange med Gustav Wikheim som afslutter, og den sidste var i kategorien stor mulighed, men en scoring kom der ikke ud af det.

Rangers-mandskabet trak kraftigt i håndbremsen i anden halvleg, og dermed tillod de gæsterne at komme mere med i kampen, hvilket Evander udnyttede til at reducere en enkelt gang.

Med 3-1 sejren sikrede Rangers FC sig videre avancement med en samlet sejr på 7-3, og for FC Midtjylland-spillerne handler det nu i stedet om at følge op på den fine indledning på sæsonen i 3F Superligaen.

Den opgave indledes søndag eftermiddag, hvor Hobro IK gæster MCH Arena.