27.01.2017, 16:48 | Af: | Foto: Getty Images

Nederlag i chancerigt lokalopgør

Der var muligheder i begge ender, men Silkeborg var skarpest i opstartens anden testkamp og vandt 2-1

FC Midtjylland fik en drømmestart i dagens testkamp mod Silkeborg. For allerede efter to minutter var Rilwan Hassan arkitekten bag FC Midtjyllands tidlige scoring.

På venstrekanten drev Rilwan Hassan gæk med SIF-forsvaret, og så var det ingen sag for Paul Onuachu at skubbe indlægget det sidste stykke over stregen.

Dermed var tegningen lagt til en god fodboldkamp. Og det blev det sådan set også med chancer i begge ender. Gæsterne blev første gang farlige efter otte minutter, da de kom fri til et hovedstød i feltet, men bolden blev sendt over Mikkel Andersens mål.

Til gengæld kunne Andersen ikke gøre noget efter et kvarter, da bolden ramte Patrick Banggaard på hånden, og Andreas Albers sikkert scorede på det efterfølgende straffespark. Dermed var det lige i det midtjyske lokalopgør.

Chancerne fortsatte, og gæsterne kom tæt på med et hovedstød, mens hjemmeholdet også var farlige i den anden ende, hvor tre hjørnespark på få minutter satte gæsterne under pres.

Men man skulle frem til den halve time, inden netmaskerne igen blafrede på Ikast Stadion. Og igen var det gæsternes Andreas Albers, der vist skarphed, da han tordnede et indlæg i kassen. Kort forinden var FC Midtjyllands talentfulde venstreback Andreas Poulsen udgået med en skade. Det sendte Kristoffer Olsson i aktion.

Inden pausen pressede FCM hårdt på for en udligning, og først var Rasmus NK tæt på, da han kom frem til bolden bagerst i feltet, men SIF-forsvaret fik blokeret. Det gjorde det også, da Rilwan Hassan driblede sig igennem i modsatte side og kom til afslutning.

Efter en lille time var det så Mikkel Duelund, der var tæt på at gentage bedriften fra U21-landsholdet og score på hovedstød, men bolden sneg sig en meters penge forbi SIF-målet.

Kort tid efter skiftede FC Midtjylland otte mand, og det gav plads til, at en række af klubbens talenter kunne vise sig frem mod en superligamodstander, og de fik i perioder vist fint spil.

Med små tyve minutter igen var de unge drenge ved at kombinere sig igennem. Gloire Rutikanga fandt Mads Døhr Thychosen, der serverede en fin stikning til Jakup Thomsen, der kom alene med Silkeborg-keeperen. Men SIF-målmanden fik reddet afslutningen fra den færøske U21-landsholdsangriber.

Silkeborg ville også være med, og få minutter efter sendte gæsterne bolden på stolpen – og scorede faktisk på returen, men flaget var oppe, og fløjten lød for offside. Lidt senere var gæsterne igen tæt på, men en helt fri Silkeborg-spiller snublede i bolden foran mål, og så kunne Mikkel Andersen efter klumpspil sikre sig bolden.  

Med fem minutter igen var det så Kristoffer Olsson, der var tæt på. Den svenske U21-landsholdsspiller sendte en god afslutning af sted fra kanten af felten, men læderkuglen sneg sig snert over overliggeren. Et par minutter før tid var det så en FCM-kontra, der var tæt på at give en udligning. Unge Nikolaj Kirk blev sendt af sted på venstrekanten, men Babajide David nåede lige præcis ikke ind til hans flade indlæg.

Udligningen udeblev, og derfor blev det til en Silkeborg-sejr på 2-1 i sæsonens anden testkamp. Næste test er torsdag i næste uge klokken 14.30, hvor Skive IK er modstanderen på Ikast Stadion, hvor der igen er gratis entre.

Kampfakta:

Træningskamp, Ikast Stadion
FC Midtjylland – Silkeborg IF 1-2 (1-2)
2’ Paul Onuachu 1-0
16’ Andreas Albers 1-1 (straffespark)
31’ Andreas Albers 1-2

Holdopstillinger (Udskiftninger):
FCM (4-1-4-1):

Mikkel Andersen - Rasmus Nissen (60’ Babajide David), Kristian Riis (60’ Andreas Murbeck), Patrick Banggaard (60’ Rasmus Nicolaisen), Andreas Poulsen (33’ Kristoffer Olsson) - Gustav Wikheim (60’ Mads Vang), Jakob Poulsen (60’ Nikolaj Kirk), André Rømer (60’ Gloire Rutikanga), Rilwan Hassan (46’ Mads Døhr Thychosen) - Mikkel Duelund (60’ Gustav Kjeldsen), Paul Onuachu (60’ Jakup Thomsen).

Silkeborg IF (4-4-2):
Thomas Nørgaard - Jens Martin Gammelby, Dennis Flinta (46' Simon Jakobsen), Tobias Salquist, Gustav Dahl (46' Mikkel Cramer) - Nicolaj Agger (62' Jeppe Okkels), Mads Emil Madsen, Sammy Skytte (46' Ibrahim Moro), Emil Scheel (46' Robert Skov) - Davit Skhirtladze, Andreas Albers (62' Nicklas Helenius).