11.12.2016, 20:45 | Af: | Foto: Getty Images

Nederlag i tempofyldt sæsonafslutter

Det var tæt på Brøndby Stadion, men hjemmeholdet afgjorde slaget ti minutter før tid

FC Midtjylland fik ikke det resultat at gå på ferie på, som man havde håbet på. I en tæt topkamp på Brøndby Stadion var det nemlig hjemmeholdet, der trak det længste strå og vandt med 2-1 på en scoring af Teemu Pukki ti minutter før tid.

Forud var gået en tempofyldt og intens topkamp mellem nummer to og tre, der bød på to scoringer i første halvleg. Efter en stærk midtjysk indledning på kampen, hvor der flere gange var optræk til farlige situationer, var det alligevel hjemmeholdet, der først kom på måltavlen.

Alka Superliga-topscorer Teemu Pukki var heldig og dygtig at stå på det rigtige sted, da Johan Dahlin, der leverede flere gode redninger i opgøret, flot reddede i en en-mod-en-situation med landsmanden Johan Larsson, men returen sprang ud til den finske landsholdsangriber, der bragte hjemmeholdet i front.

På grønsværen var det helt lige i de første 45 minutter, og det blev det også kort før pausen på måltavlen. Rafael van der Vaart modtog bolden i feltet, og elegant og overraskende for de fleste, fik hollænderen drejet bolden i mål helt oppe i hjørnet og sendte holdende til pausen med 1-1.

I anden halvleg havde Paul Onuachu, der var en evig uro for hjemmeholdets midterforsvar, ulvenes bedste mulighed, da han fik vendt rundt i feltet, men Brøndbys landsholdsmålmand Frederik Rønnow kom i vejen for en midtjysk føring.

I stedet var det hjemmeholdet, der med godt ti minutter igen afgjorde slaget, da hjemmeholdet spillede sig igennem i deres venstre side, og så kunne Teemu Pukki lade sig hylde som dobbelt målscorer i opgøret.

Med aftenens kamp blev der sat punktum for efterårssæsonen, hvor FC Midtjylland overvintrer på tredjepladsen i Alka Superligaen. Ligaen holder vinterpausen frem til den tredje weekend i februar, hvor ulvene åbner forårssæsonen med en hjemmebanekamp mod rivalerne fra Viborg FF.

Kampfakta:

Alka Superliga, runde 21:
Brøndby IF - FC Midtjyllandn 2-1 (1-1)
25’ Teemu Pukki 1-0
42’ Rafael van der Vaart 1-1
79’ Teemu Pukki 2-1

Advarsler:
65’ Paul Onuachu, FCM

Holdopstillinger (Udskiftninger):
FCM, 4-1-4-1:

Johan Dahlin, André Rømer, Kian Hansen, Patrick Banggaard, Rasmus Nissen Kristensen, Markus Halsti, Jakob Poulsen, Rafael van der Vaart (77’ Gustav Wikheim), Rilwan Hassan, Jonas Borring (82’ Mikkel Duelund), Paul Onuachu (85’ Mads Døhr Thychosen).

Bænk:
Mikkel Andersen, Andreas Poulsen, Kristian Riis, Kristoffer Olsson, Mikkel Duelund, Gustav Wikheim, Mads Døhr Thychosen

Brøndby IF, 4-4-2:
Frederik Rønnow, Johan Larsson, Hjörtur Hermannsson, Benedikt Röcker, Svenn Crone, Lebogang Phiri, Hany Mukhtar (90’ Christian Jakobsen), Andrew Hjulsager, Christian Nørgaard, Teemu Pukki (87’ Marcos Urena), Kamil Wilczek (46’ Jan Kliment)

Bænk:
Jacob Larsen, Martin Albrechtsen, Rodolph Austin, Marcos Urena, Rezan Corlu, Christian Jakobsen, Jan Kliment

Dommer:
Mads-Kristoffer Kristoffersen

Tilskuere:
11.061