28.07.2020, 13:14 | Af: | Foto: Getty Images

Nedslag i en historisk mesterskabssæson

Det danske mesterskab blev vundet med en margin på hele 14 point til FCK på andenpladsen, men det er langt fra den eneste imponerende historie fra den netop overståede sæson

Hvad husker du sæsonen 19/20 for? Her bringer vi syv nedslag fra landets fineste turnering, hvor vi vandt det tredje mesterskab på seks år. 

Skarpest i begge ender
Vi er det mest scorende hold i 3F Superligaen, og ligeledes det mandskab, der har lukket færrest mål ind. Efter 36. runder er totalen 61 scoringer, mens der blot er indkasseret 29 mål. Ronnie Schwartz blev topscorer med 18 mål - én scoring mere end Patrick Mortensen og Kamil Wilczek. 

Udekampe
De mange sejre på udebane er ny Superliga-rekord. 15 sejre, 2 uafgjorte og 1 nederlag i 18 kampe. 47 point af 54 mulige, og et pointsnit på 2,61.

En form på fremmed græs i den europæiske top. Således har Bayern München rekorden for den bedste sæson på udebane i alle europæiske topligaer med et pointsnit på 2,76 i 12/13-sæsonen, mens Manchester City indtager andenpladsen med 2,63 i 17/18 sæsonen.  

Generationsskifte
Forud for sæsonen sagde vi farvel til mange hundrede Superliga-kampe, idet tidlligere profiler som blandt andre Kian Hansen, Jakob Poulsen, Rilwan Hassan og Paul Onuachu forlod klubben. Det gav samtidig anledning til en foryngelse af holdet, hvor mange unge spillere i denne sæson har taget ansvar. Onyeka, Evander, Dreyer, Anderson, Cajuste er alle 22 år eller yngre. 

Vores startende elleve spillere har i 19/20-sæsonen haft en gennemsnitsalder på 25 år og 60 dage i. Tredje yngst af alle hold – kun overgået af FCN og SIF. Til sammenligning var gennemsnitsalderen i sidste sæson 26 år og 303 dage - femte højest af alle hold. 

Debutanter
Hele fem akademispillere har fået debut i 3F Superligaen i løbet af sæsonen: Nikolas Dyhr, Gustav Isaksen, Aral Simsir, Nicolas Madsen og Oliver Sørensen. Dyhr, Isaksen, Simsir og Sørensen har fortsat status som U19-spillere, hvoraf de to sidstnævnte fortsat er førsteårs U19-spillere. 

De unge spillere står noteret for 37 Superligakampe til sammen.  

Trænerskifte
Det har været en imponerende debutsæson for 43-årige Brian Priske. I sin første sæson som cheftræner har Priske hentet et pointsnit på 2,20 efter han overtog fra Kenneth Andersen efter sjette spillerunde. Set over hele sæsonen har vi et pointsnit på 2,28. Ved mesterskabet i 17/18 var snittet 2,36 - det tredjehøjeste i Superligaens historie. 

Tre pokaler på tre år
Danmarksmesterskabet var klubben tredje – alle er vundet inden for de sidste seks år. Dertil kom den første pokaltriumf i historien i sidste sæson. 

U19 er i kvartfinalen i Youth League for andet år i træk
Ajax venter i august. U19 er det første danske hold til at nå kvartfinalerne i ungdommens Champions League, og kvartfinalen er nået to sæsoner i træk. I de seneste år er hold som Manchester United, AS Roma, Røde Stjerne og Atletico Madrid blevet besejret af de unge ulve. Fremtiden er lys.

Du kan læse nærmere om det kommende finalestævne i UEFA Youth League her

Tak for opbakningen i den forgangene sæson!